DrStrangelove
Περιβόητο μέλος
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,310 μηνύματα.

09-09-07

10:50
Αγγλικά και γερμανικά. Τα γερμανικά από μικρό παιδί. Με υιοθέτησαν οι αμερικάνοι όμως και έτσι μιλάω περισσότερο μ'αυτούς και κοντεύω να ξεχάσω τα γερμανικά. 'Εχω πάθει το ακριβώς αντίθετο απ'τον DrStrangelove στην ταινία. Παθαίνω κάτι που το εξηγεί ο τομέας της Ψυχογλωσσολογίας, μιλώντας γερμανικά πολλές φορές μου βγαίνουν αυθόρμητα μέσα στην πρόταση αγγλικές λέξεις. Λέω πχ Na ja naturlich, das ist richtig, but ich glaube...(αντί aber). Προτιμώ να μην μιλάω πολύ γερμανικά ακόμα κι όταν πάω Γερμανία επίτηδες τους μιλάω αγγλικά και τους ενοχλεί κάπως. Μετά ερεύνησα το θέμα και μου είπαν ότι αυτό είναι πολύ παλιό φαινόμενο. Το έπαθαν και πολλοί ξένοι όταν τέλειωσε ο πόλεμος. Κάποιοι προσπαθούν να απωθήσουν από τη μνήμη τους μια γλώσσα που αν και την ξέρουν πολύ καλά, κάτι μας κάνει. Για μένα δεν χρειάστηκε πόλεμος, έχω άλλους λόγους να την απωθώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.