Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:48 Η Ψαραδέλλη: #61 11-03-12 13:48 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Η Ανατολική Ρωμυλία μοιάζει πολύ περισσότερο στη Θράκη, και ακουστικά και χορευτικά. Click για ανάπτυξη... Συμφωνω απολυτα. Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Υπάρχουν και χοροί πολύ γρήγοροι στην Μακεδονία, όπως το Πουστσένο από την Φλώρινα, ή οι χασαπιές. Click για ανάπτυξη... Βασικα το πουστσενο το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις . Το εχω ακουσει και πολυ πιο αργο απο της Φλωρινας. Τωρα να σου πω και κατι ασχετο να σε στειλω. Επειδη εχουμε την γκαιντα εμεις εδω στη Μακεδονια , μου αρεσει πολυ και σκωτζεζικη folk music που εχουν και αυτη τη δικια τους γκαιντα. Δες λιγο, δε μοιαζουν παρα πολυ? https://www.youtube.com/watch?v=5IxKM77KM64 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:52 Η Revekka έγραψε: #62 11-03-12 13:52 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Βασικα το πουστσενο το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις . Το εχω ακουσει και πολυ πιο αργο απο της Φλωρινας. Τωρα να σου πω και κατι ασχετο να σε στειλω. Επειδη εχουμε την γκαιντα εμεις εδω στη Μακεδονια , μου αρεσει πολυ και σκωτζεζικη folk music που εχουν και αυτη τη δικια τους γκαιντα. Δες λιγο, δε μοιαζουν παρα πολυ? https://www.youtube.com/watch?v=5IxKM77KM64 Click για ανάπτυξη... Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:58 Η Ψαραδέλλη: #63 11-03-12 13:58 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Click για ανάπτυξη... Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:01 Η Revekka έγραψε: #64 11-03-12 14:01 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Click για ανάπτυξη... Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:10 Η Ψαραδέλλη: #65 11-03-12 14:10 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Η Ανατολική Ρωμυλία μοιάζει πολύ περισσότερο στη Θράκη, και ακουστικά και χορευτικά. Click για ανάπτυξη... Συμφωνω απολυτα. Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Υπάρχουν και χοροί πολύ γρήγοροι στην Μακεδονία, όπως το Πουστσένο από την Φλώρινα, ή οι χασαπιές. Click για ανάπτυξη... Βασικα το πουστσενο το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις . Το εχω ακουσει και πολυ πιο αργο απο της Φλωρινας. Τωρα να σου πω και κατι ασχετο να σε στειλω. Επειδη εχουμε την γκαιντα εμεις εδω στη Μακεδονια , μου αρεσει πολυ και σκωτζεζικη folk music που εχουν και αυτη τη δικια τους γκαιντα. Δες λιγο, δε μοιαζουν παρα πολυ? https://www.youtube.com/watch?v=5IxKM77KM64 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:52 Η Revekka έγραψε: #62 11-03-12 13:52 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Βασικα το πουστσενο το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις . Το εχω ακουσει και πολυ πιο αργο απο της Φλωρινας. Τωρα να σου πω και κατι ασχετο να σε στειλω. Επειδη εχουμε την γκαιντα εμεις εδω στη Μακεδονια , μου αρεσει πολυ και σκωτζεζικη folk music που εχουν και αυτη τη δικια τους γκαιντα. Δες λιγο, δε μοιαζουν παρα πολυ? https://www.youtube.com/watch?v=5IxKM77KM64 Click για ανάπτυξη... Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:58 Η Ψαραδέλλη: #63 11-03-12 13:58 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Click για ανάπτυξη... Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:01 Η Revekka έγραψε: #64 11-03-12 14:01 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Click για ανάπτυξη... Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:10 Η Ψαραδέλλη: #65 11-03-12 14:10 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Βασικα το πουστσενο το εχω ακουσει σε διαφορες εκτελεσεις . Το εχω ακουσει και πολυ πιο αργο απο της Φλωρινας. Τωρα να σου πω και κατι ασχετο να σε στειλω. Επειδη εχουμε την γκαιντα εμεις εδω στη Μακεδονια , μου αρεσει πολυ και σκωτζεζικη folk music που εχουν και αυτη τη δικια τους γκαιντα. Δες λιγο, δε μοιαζουν παρα πολυ? https://www.youtube.com/watch?v=5IxKM77KM64 Click για ανάπτυξη... Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 13:58 Η Ψαραδέλλη: #63 11-03-12 13:58 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Click για ανάπτυξη... Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:01 Η Revekka έγραψε: #64 11-03-12 14:01 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Click για ανάπτυξη... Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:10 Η Ψαραδέλλη: #65 11-03-12 14:10 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Click για ανάπτυξη... Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:01 Η Revekka έγραψε: #64 11-03-12 14:01 Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Click για ανάπτυξη... Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:10 Η Ψαραδέλλη: #65 11-03-12 14:10 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από thermopiles: Ναι βλακεια οπως το εθεσα εγω. Click για ανάπτυξη... Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:10 Η Ψαραδέλλη: #65 11-03-12 14:10 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Αν είσαι στην Αθήνα (ή κάπου κοντά) 19 και 20 Μαϊου έχουμε παράσταση με το χορευτικό στη Δόρα Στράτου! Φέρνουμε ντόπιους μουσικούς από όλη την Ελλάδα, θα ευχαριστηθείς παράδοση! Click για ανάπτυξη... Δυστυχως ειμαι πολυ μακρια απο την Αθηνα.Παρεμεινα Μακεδονια. Βλεπω εσυ αφησες τα μερη μας και κατεβηκες κατω.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 14:14 Η Revekka έγραψε: #66 11-03-12 14:14 Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αχ, τι ωραία! Δεν έμενα ποτέ μόνιμα πάνω, αλλά η οικογένεια του πατέρα μου είναι όλη πάνω και πάω πολύ συχνά! Θα ανέβω και για τις εκλογές, ψηφίζω εκεί! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 19:23 Η pop corn έγραψε: #67 11-03-12 19:23 Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Στις κορυφογραμμές και τις γιδόστρατες των βουνών της Πίνδου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας... ... ο ήχος από τις ξύλινες χειροποίητες φλογέρες των τσοπαναραίων διακόπτει την βουνίσια ησυχία και συνοδεύει τα γιδοπρόβατα στη βοσκή. Για χρόνια, όσο η ποιμενική ζωή στα βουνά ήταν πιο ζωντανή, οι τσοπάνηδες [FONT="]«[/FONT]σκάριζαν[FONT="]»[/FONT]* τα πρόβατα με αυτοσχέδιους σκοπούς που έπαιζαν στις φλογέρες τους, αρμονικά συνταιριασμένους με τους ήχους της φύσης. ...κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο κλασικά δείγματα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: ο Σκάρος. Σκοποί σαν εκείνους που παίζονταν στις ποιμενικές φλογέρες, μόνο που τώρα τον ήχο της φλογέρας μιμείται το κλαρίνο και το βιολί. Στους καταγόμενους από μικρές ορεινές πατρίδες θα είναι οικείος ο ήχος του Σκάρου: https://www.youtube.com/watch?v=Xm8aetKom-8&feature=related https://www.youtube.com/watch?v=McV4tAcxkRk (*) σκαρίζω: βγάζω τα πρόβατα τη νύχτα για βοσκή, σκάρος: η νυχτερινή βοσκή Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aeneas Πολύ δραστήριο μέλος Ο Aeneas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.353 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:28 Ο Aeneas έγραψε: #68 11-03-12 22:28 Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Περίεργο που μέσα σε τόσα ποστ δεν έχει γίνει ούτε μία αναφορά για τους Χαϊνηδες! Τσ' αγαπώ και τσι λατρεύω! Και το Μαριώ η Κώτη και ο Αποστολάκης είναι απίθανοι. Σε συνεργασία με τον τεράστιο Ψαραντώνη ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΟΝΚ 1) ΧΑΪΝΗΣ 2) ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΙΚΟΣ Και κάτι δικό τους μη παραδοσιακό: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka Τιμώμενο Μέλος Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Καθηγήτρια πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.454 μηνύματα. 11 Μαρτίου 2012 στις 22:30 Η Revekka έγραψε: #69 11-03-12 22:30 Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Όσες διασκευές έχουν κάνει σε παραδοσιακά τραγούδια είναι πολύ...έντεχνες...Κάτι που είναι πολύ άσχημο για αυτούς που αγαπούν την καθαρή παραδοσιακή μουσική (σαν και μένα). Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 23 Μαρτίου 2012 στις 17:36 Η Ψαραδέλλη: #70 23-03-12 17:36 https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
https://www.youtube.com/watch?v=ugbTEX6KrDc https://www.youtube.com/watch?v=ypV5Ho0j4l0 (και instrumental εκτελεση!!!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 25 Μαρτίου 2012 στις 22:57 Η pop corn έγραψε: #71 25-03-12 22:57 Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Οι Σουλιώτισσες δε μάθαν για να ζούνε μοναχά Ξέρουνε και να πεθαίνουν να μη στέργουν στη σκλαβιά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη Διάσημο μέλος Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.103 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 20:42 Η Ψαραδέλλη: #72 04-07-12 20:42 https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
https://www.youtube.com/watch?v=nhYrHtdEeXw Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paskmak Διάσημο μέλος Ο paskmak δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.329 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:01 Ο paskmak έγραψε: #73 04-07-12 21:01 Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Revekka: Το πουστσένο δεν υπάρχει αλλού εκτός από τη Φλώρινα, και έχει τρεις μορφές, τον κοφτό και την αμολυτή γκάιντα. Τα δύο τελευταία είναι πιο αργά από το πουστσένο! Πολύ ωραία είναι τα σκωτσέζικα!!! Απλά η δική τους γκάιντα παίζει σε πιο ψηλές νότες!! Click για ανάπτυξη... Να και μια πολύ ωραία εκτέλεση. https://www.youtube.com/watch?v=ORpIxexQgMA&feature=related Το σαξόφωνο είναι τέλειοοοοο!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia...! Εκκολαπτόμενο μέλος Η π = 3,14159 26535... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 379 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 21:48 Η georgia...!: #74 04-07-12 21:48 ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ισως το αγαπημενο μου... Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα βρ' αμάν θα τα κάνω φορεσιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Να τα βάλω να περάσω βρ' αμάν να σου κάψω την καρδιά αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα λέγω κι άκου τα πάρε χαρτί και γράψε τα Απεφάσισα πουλί μου βρ' αμάν απεφάσισε κι εσύ αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Δυο καρδιές να γίνουν ένα βρ' αμάν ένα σώμα μια ψυχή αμάν γκελ αμάν σεβνταλή μ' αμάν Σένα τα δίνω τα φλουριά μαύρα μου μάτια και γλυκά Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evdokia... Νεοφερμένο μέλος Η Evdokia... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 40 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:28 Η Evdokia...: #75 04-07-12 23:28 παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
παρακολουθώ μαθήματα σε σύλλογο παραδοσιακών χορών εδώ και 8 χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ να χορεύω και πάντα χόρευα σε παραστάσεις (και σε γλέντια βεβαια...πρωτη!). Είμαι τυχερή που πηγαίνω απο μικρή, έχω πολλές γνώσεις σε αυτούς τους χορούς και μπορώ τώρα πια με άνεση να παρουσιαστώ και να δείξω τις γνώσεις μου. Επισης...πρεπει να πω πως λατρεύωωω τους κρητικούς χορούς (Χανιώτικο, καστρινό, σιγανό-πεντοζάλι, λαζώτης, σούστα ♥) αλλά και τους ποντιακούς. Ίσως είναι και το οτι τους έμαθα φέτος...μου είναι ακόμα φρέσκοι και έχω ψιλοπορωθεί! Λατρεμένος συνδυασμός: https://www.youtube.com/watch?v=-mfs6_sv3GM&feature=relmfu Κρητικοποντιακό ♥♥♥ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:32 Ο diotima έγραψε: #76 04-07-12 23:32 Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εδω πηζουμε τυρογαλα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici Τιμώμενο Μέλος Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23.245 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:54 Η venividivici: #77 04-07-12 23:54 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... Η αλήθεια είναι ότι η τυροκομική αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Ελλάδας από αρχαιοτάτων χρόνων.... Φαντάζομαι και στη πρόσφατη παράδοση μας το τυρί να αποτελεί μέρος του γλεντιού και του κεφιού μαζί με το κρασί και το ψωμί.... Έτσι φαντασιακά σκέπτομαι ένα γεμάτο τραπέζι με τυριά άφθονο κρασί ψωμί πολλά καλοκαιρινά φρούτα και πανέμορφοι νέοι και νέες να χορεύουν στο ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής.... Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου φαντασία ...έχει πραγματοποιηθεί σε συγκέντρωση Ικάριων να καθόμαστε όλοι σε μεγάλα τραπέζια να απολαμβάνουμε το φαί το τυρί τα λαχανικά στη λαδόκολλα και πάνω στο κέφι να σηκωνόμαστε και να κάνουμε ένα τεράστιο σαλίγκαρο πάνω από 200 άτομα και να χορεύουμε τον συρτό Ικαριώτικο χορό...Σκέτη απόλαυση ο χορός, η μουσική και η απόλαυση του τυριού στο στόμα..... https://www.youtube.com/watch?v=kuR5k1i82Zc https://www.youtube.com/watch?v=QBzgYSvMg7E Η παράδοση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.... https://www.youtube.com/watch?v=s4ELanGNCpQ Ζωντανή παράδοσή...που συνεχίζεται από όλους τους νέους....! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
diotima Διάσημο μέλος Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.494 μηνύματα. 4 Ιουλίου 2012 στις 23:58 Ο diotima έγραψε: #78 04-07-12 23:58 Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: giannhs2001 charmander American Economist Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο πετρακος αδυνατει να καταλαβει το αστειο..Οσο κοβει στον καθενα Α..και για να ταιριαξω με το περιβαλλον Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pop corn Πολύ δραστήριο μέλος Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.161 μηνύματα. 5 Ιουλίου 2012 στις 03:06 Η pop corn έγραψε: #79 05-07-12 03:06 Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 2 3 4 5 Επόμενη First Προηγούμενη 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 4 από 5 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από diotima: Εδω πηζουμε τυρογαλα; Click για ανάπτυξη... έφτασεεεεεεεεεεεεεε! ένα τυρογαλάκι για τη διοτίμα! (έλα γρηγόρη σαλάγα τα!) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
paul95 Δραστήριο μέλος Ο paul95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Χειρούργος και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 421 μηνύματα. 7 Ιουλίου 2012 στις 23:22 Ο paul95 έγραψε: #80 07-07-12 23:22 https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
https://www.youtube.com/watch?v=DV1fdbmi1Rs&feature=related ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.