23-07-11

20:57
Μπορεί να του δωθεί περιθώριο να εκπροσωπήσει κάποιον στο μεσοδιάστημα από την ψηφοφορία μέχρι την δολοφονία. Δεν θα έχουν βγει τρελά συμπεράσματα αφού δεν θα έχει γίνει ακόμα η δολοφονία.Ο δικηγόρος μου φαίνεται καλή ιδέα.Υπάρχει περίπτωση όμως να χρονοτριβήσει πολύ το παιχνίδι αν επιλέγει να εκπροσωπήσει συνέχεια αυτούς που μαζεύουν τις περισσότερους ψήφους..Γι' αυτό καλό θα ήταν να επιλέγει 1 μέρα πριν την ψηφοφορία , για παράδειγμα , ποιον θέλει να σώσει.
Ο δικηγόρος πιστεύω ότι είναι έξυπνος ρόλος γιατί πρέπει να βρει έναν πολίτη ώστε να υπερασπίσει την ομάδα του. Δεν νομίζω ότι αυτός ο ρόλος ισχυροποιεί ιδιαίτερα την ομάδα των πολιτών, καθώς ο δικηγόρος μπορεί να υποστηρίξει (άθελά του, από λάθος μαντεψιά) ακόμα και δολοφόνο.Απ' την άλλη , o seeker μου κάνει κάτι σαν "super ρουφιάνος".Δε με ενθουσιάζει η ιδέα του ρόλου του για να πω την αλήθεια.Και άμα είχαμε και δικηγόρο εκτός από seeker θα βοηθούσε ίσως υπερβολικά τους πολίτες.. Εικασίες κάνω βέβαια.
Ίσως στη revised εκδοχή του παιχνιδιού να έχει ενσωματωθεί η ιδιότητα του seeker στην ιδιότητα του ρουφιάνου. Έχω κάμποσο καιρό να διαβάσω τους κανόνες της revised αφού στο προηγούμενο παίξαμε την κλασική.

Τι λέτε κι οι υπόλοιποι για την προσθήκη κυρίως του δικηγόρου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.