Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
Δεν νηστεύω για τον εξής απλό λόγο:Η νηστεία (και δη η 40ημερη) προυποθέτει ότι θα εξομολογηθείς και θα κοινωνήσεις.Δλδ θα προετοιμάσεις τον εαυτό σου να καθαρίσει απο τα "αμαρτηματα" για τα οποία μετανοιώνεις και δεν θα ξανακάνεις και να δεχθεί το σώμα κι αίμα Κυρίου.Οπότε η καθεαυτού νηστεία δεν περιορίζεται στην διατροφή αλλα στην "αποτοξίνωση" απο κάθε άσχημη σκέψη,πράξη(και το σεξ συμπεριλαμβάνεται σε αυτές

).Οπότε το θεωρώ ανοήτο να νηστεύω πχ. το κρέας ή το λάδι και όμως πάνω στα νεύρα μου να ρίχνω κανένα μπινελίκι.Επίσης το να εξομολογηθώ για πράγματα που δεν μετανοιώνω και σίγουρα θα ξανακάνω το θεωρώ επίσης μάταιο.
Μια χαρά ενημερωμένη σε βρίσκω, kleftroula!
Κοίτα, έχεις απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την πραγματική και ουσιώδη νηστεία που την κάνεις για καθαρά θρησκευτικούς λόγους. Όπως λες όλα μα όλα πρέπει κανονικά να τα νηστεύουμε και το ωμό και το ψημένο κρέας

και να μη βρίζουμε και να εξομολογηθούμε κλπ, αλλά ξέρεις κάτι;
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι εγώ άλλα χρόνια, όταν άρχισα δηλαδή να συνειδητοποιώ το πραγματικό νόημα της θείας κοινωνίας, της νηστείας κλπ, το θεωρούσα μάταιο να τα κάνω όλα αυτά, ενώ δεν πρόκειται να γίνω "καλός και σωστός χριστιανός", έτσι όπως λένε οι παπάδες τουλάχιστον. Μόλις όμως βρήκα έναν πολύ καλό πνευματικό, με βοήθησε να καταλάβω ότι και μόνο η θέληση και η προσπάθεια αρκούν. Καλύτερα να νηστέψουμε, να εξομολογηθούμε και να κοινωνήσουμε, έστω κι αν βρίσουμε ή δε νηστεύουμε όπως πρέπει κατά τη νηστεία ή κάνουμε σεξ κλπ. Όλα συγχωρούνται. Σιγά-σιγά, όσο περνάει ο καιρός, ελλατώνονται και τα "παραστρατήματα", γιατί καταλαβαίνεις τελικά τι είναι καλύτερο για σένα και τι όχι. Το διαπιστώνεις ο ίδιος. Έτσι τουλάχιστον νιώθω εγώ. Εγώ, που όχι μόνο δε νήστεψα το "ωμό", αλλά σκέφτηκα σοβαρά και να μοιχεύσω

...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.