Ποιά είναι 10 πράγματα τα οποία έκανες, είσαι περήφανος για αυτά, και θες να μοιραστείς μαζί μας;
1. Το ότι ανέπτυξα και καταφέρνω να διατηρώ τη φαντασία μου σε τρελά επίπεδα. Στα παιδικάτα μου ήταν μια ευθεία γραμμή. Ούτε και ξέρω πώς έγινε η μετάλλαξη.
2. Το ίδιο με παραπάνω αλλά με την έκφρασή μου / γραπτό λόγο. Ο θαυμασμός μου για τον τρόπο που εκφράζονταν κάποια άτομα που συναναστρεφόμουν χρόνια πίσω, πυροδότησαν το πείσμα μου να βελτιωθώ. Εν τέλει αυτό το ταξίδι μ' έκανε να συνειδητοποίησω πως είχα ήδη μέσα μου αυτή την αγάπη για την γλώσσα μας, και βγήκε στην επιφάνεια η περίεργη σχέση μου με τις λέξεις - τις υπεραγαπώ, όπως ο γλύπτης τον πηλό του.
3. Το ότι μετά από τα τόσα σκατά που έχω ζήσει δεν αυτοκτόνησα, δεν έγινα πουτάνα (#διπλής) και γενικά "δεν" σε πολλά που θα μπορούσα να έχω στο ενεργητικό μου βάζοντας μπροστά το παρελθόν. Το στομάχι γανώθηκε πια. Φέρτε σκατό, motherfuckers.
4. Ξέρω μέχρι κεραίας τις αδυναμίες μου και τα προτερήματά μου. Με έχω αποδεχτεί. Ωστόσο, ό,τι μπορεί να προστεθεί/βελτιωθεί, είναι καλοδεχούμενο.
5. Το ότι κατάφερα γρήγορα στη ζωή μου να μη με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι κτλ. Θα μπορούσα να ξοδέψω πολλά παραπάνω χρόνια ή/και ολόκληρη τη ζωή μου στο να με ορίζουν οι άλλοι.
6. Σε συνέχεια με το άνω, κατάφερα να έχω και λίγο κυνισμό στο μενού. Χρειάζεται. Πρέπει να παίζεις ομότιμα το παιχνίδι με τον συμπαίκτη σου.
7. Αν και γυναίκα, κάτι πιάνει το χέρι μου σε μερεμέτια. Δώσε μου επισκευή, κατσαβίδια κτλ. Δεν έχω καλύτερο.
8. Το ότι υπήρξα δεινός τερματοφύλακας στα νιάτα μου πιάνεται;
9. Το ότι έχω πάει πολύ καλά (έχω κερδίσει κιόλας, αμέ!) σε διαγωνισμούς με λογοτεχνήματα και ποιήματα. Σε κλειστή κοινότητα που αγαπά τη συγγραφή μεν, but still.
10. Έχω ανέβει σε βουνό από πλευρά που μόνο οι κατσίκες καταφέρνουν ν' ανέβουν. Ε, το ότι κατάφερα ν' ανέβω και να κατέβω χωρίς να επισκεφθώ τον ορθοπαιδικό, νομίζω πως το καθιστά άξιο αναφοράς.
Η ερώτηση έχει πολλά όμορφα να δώσει, οπότε θ' αφήσω κι εγώ την ίδια.