Λεπόν, παρόλο που μπορεί να λέω και βλακειες καθώς δεν μαγειρευω και συχνά (ας με διορθώσει καμμια πιο καλή νοικοκυρά) γενικά τις αντιστάσεις τις χρησιμοποιείς για πίτες-γλυκά κλπ, το γκριλ για κρεας και ψάρι. Αερα δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε γιατί μου φαίνεται ότι στεγνωνει το φαγητό.
Τωρα για τα μπιφτέκια...εμείς τα φτιάχνουμε σε αντικολητικό τηγάνι οποτε εν τσερω τι παίζει με το φούρνο!
αν θες νόστιμα φαγητά κι όχι γρήγορα, γκριλ και αέρα δεν χρησιμοποιείς ποτέ

τα αφήνεις στις αντιστάσεις, με χαμηλή θερμοκρασία και περισσότερη ώρα
όσο πιο πολύ ώρα ψήνεται το φαγητό, τόσο πιο νόστιμο είναι
Αυτό, είναι κανόνας και ισχύει στα πάντα, ακόμα και στα φαγητά κατσαρόλας.
Ας εξηγήσω τώρα τι είναι γκριλ, τι αέρας και τι αντιστάσεις
Φαντάσου το γκριλ σαν μια εξαιρετικά δυνατή ψησταριά. Το κακό είναι ότι αντί να έχεις τη φωτιά από κάτω, την έχεις από πάνω ουσιαστικά, μιας που γριλ είναι μόνο η επάνω αντίσταση
Αν θες για παράδειγμα να "τηγανίσεις" τις μελιτζάνες για το μουσακά στο φούρνο, ανάβεις το γκριλ
Οι αντιστάσεις, θερμαίνουν όλο το φούρνο κι υπάρχει η ίδια θερμοκρασία παντού
Και από πάνω και από κάτω
Συνήθως η σχάρα του φαγητού πρέπει να είναι πιο κοντά στην κάτω αντίσταση γιατί ανάμεσα στην κάτω αντίσταση και στο φαγητό μας, μεσολαβεί το ταψί, κι άρα μας κόβει λίγο απ την θερμοκρασία
ο αέρας, είναι ζεστός αέρας που γυρίζει γύρω γύρω γύρω

δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί

ψήνει όμως το φαγητό αρκετά γρήγορα και άρα όχι νόστιμα

Προσωπικά, χρησιμοποιώ μόνο τις αντιστάσεις σχεδόν στα πάντα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.