Gate4
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Melania~
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Μα δε συγκρίνεται η ίον με τη λάκτα ρε συ Η γεύση λάκτα που με αρέσει είναι αυτήΣόφι μη μου το χαλάς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Melania~
Περιβόητο μέλος
Μα δε συγκρίνεται η ίον με τη λάκτα ρε συ Η γεύση λάκτα που με αρέσει είναι αυτή
Aααα αυτή είναι η αγαπημένη μου λάκτα Τι μου κάνεις πρωινιάτικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Melania~
Περιβόητο μέλος
Σοκολάτα να υπάρχει και ας είναι ότι θέλει.
Έχω φίλη που σε έκτακτη ανάγκη τρώει και την σοκολάτα που βάζουμε στο γάλα Είναι να μην σε πιάνει Εγώ όταν θέλω πολύ σοκολάτα θα πάρω και με το κουτάλι νουτέλλα δεν έχω θέμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Έχω φίλη που σε έκτακτη ανάγκη τρώει και την σοκολάτα που βάζουμε στο γάλα
Και εγώ το κάνω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Melania~
Περιβόητο μέλος
Και εγώ το κάνω
Αχαχαχα εγώ ακόμα δεν έχω φτάσει εκεί
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
αλλα γενικα δεν εχουμε κανενα θεματακι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
χαχαχα έτσι για να έχεις λιγούρεςAααα αυτή είναι η αγαπημένη μου λάκτα Τι μου κάνεις πρωινιάτικα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
φρι
Διάσημο μέλος
προτιμας τη λακτα δηλαδη?
πιο πολυ γαλα λιγοτερο κακαο?
ή την υγειας..εξαιρετικη επισης?
προτιμαω τη σοκολατα γενικοτερα
(σιχαινομαι την υγειας)
απο τις αγαπημενες μου τις γαλακτος ,εχουμε:
λακτα>κρανσ>ιον>μπουενο>κιντερ>αυγο κιντερ>κιτ κατ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
φρι
Διάσημο μέλος
crunch(κυριως ασπρη)ααααααχχ και πεθυμησα maltesers.......να χα ενα σακουλακι.............τι ελεγα;α ναι.κατα τα αλλα τα γνωστα kinder bueno,kit kat,kinder αυγο
ααααααααααααα
maltesers
δε ξαναμπαινω σε αυτο το τοπικ
μου ανοιγει η όρεξη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος
τοτεπροτιμαω τη σοκολατα γενικοτερα
(σιχαινομαι την υγειας)
απο τις αγαπημενες μου τις γαλακτος ,εχουμε:
λακτα>κρανσ>ιον>μπουενο>κιντερ>αυγο κιντερ>κιτ κατ...
δεν σου αρεσει η σοκολατα βασικα -που δεν σημαινει τιποτα μονο του-αλλα το λιπος το γαλα και η ζαχαρη.
η σοκολατα ειναι κατασκευασμα,,το κακαο ειναι η ουσια..
και αυτο που κανει και καλο στην υγεια κλπ,,τα υπολοιπα απλα λιπος ειναι
μου τη δινει λιγο,,οχι προσωπικα -γενικά
που λενε ειμαι λατρης της σοκολατας -και μετα να λεει μου αρεσουν ολα τα μπασταρδα σοκολατοειδη που ειπες παραπανω..
που αν εχουν 30% κακαο-γιαυτο και φθηνοτερα-
και λεγονται σοκολατες
απλα γλυκα με λιγο κακαο ειναι..
σοκολατα σημαινει κακαο..
αν δεν αρεσει σε καποιον καθολου η πικραδα του κακαο απλα του αρεσουν τα γλυκα γενικα,,οχι η σοκλατα.
αντε,,καλα χριστουγεννα και πλακωστε τα γλυκα,,μια γιορτη την εχουμε..[FONT=georgia, arial] Milk Chocolate is candy
Chocolate is very bitter.
[/FONT][FONT=georgia, arial]The darker and bitterer a Chocolate bar, the more Cacao it has (and the better it is).
For more than 3000 years Americans have been consuming Chocolate. Sugar has been part of the mixture for about 10% of that time. The Mayans and Aztecs of the Americas consumed Chocolate bitter and often added chilies. It was used by the common people as a spice, while the royalty drank it straight and bitter. In Latin America, Cacao is often used in it's original role as a bitter spice. Try a Molé burrito sometime. Yum! Cacao did not know sugar at all until the European love for sugar combined them.
The sweeter something is, the more sugar it has and the less Cacao it has. Chocolate is not sweet. Sugar is sweet. Candy is sugar. If it is sweet, it is not Chocolate, it is candy. Cadbury®, Hersheys®, Nestlé®, Milka® and Kinder® bars are not Chocolate, they are candy, as is all milk chocolate.
In milk-chocolate-candy, what you are tasting is NOT Chocolate. A Hersheys® Bar is about 11% Cacao! (And it is only that high because the United States Food & Drug Administration REQUIRES a minimum of 10% Cacao solids!) Cadbury®, Kinder® and Milka® are less then that! Snickers® is less than 2%. These bars all contain very tiny portions of Cacao and huge quantities of sugar and other additives. All milk chocolate contains more sugar than Cacao! This is not Chocolate; Sugar is the largest portion, the primary ingredient, and the selling point. (People call candy bars like Snickers® "chocolate" but they have a much higher percentage of both sugar and nuts than Cacao. They should be called "Nut Candy".)
Since the mid-1990s a number of the smaller chocolate manufacturers have introduced bars that are 60% - 90% Cacao. These are real Chocolate. They are the only Chocolate i buy. You will notice that some of the bars that list a high Cacao content which have weak or unpleasant flavor. Nestlé makes a 70% bar that is just awful. The addition of extra Cocoa Butter into the bar can weaken the flavor and there are many different levels and qualities of Chocolate. See the Varieties Page for a discussion of the primary cultivars.
Sugar, vegetable oils, artificial flavors, fillers and milk solids are all much cheaper than Cacao. The candy companies use any filler they can to cut down on the quantity of Chocolate they use, in fact, since flavorless Cocoa Butter is cheaper than Cacao Paste, they even raise the quantity of that, all to avoid Chocolate. Low Cacao solids means less Chocolate flavor, less money for the farmer and a higher profit margin for the manufacturer. Cocoa Butter has a very high resale value and is therefore often replaced by vegitible or milk fats. people think it is vanilla
Most People Don't Know What Chocolate Is!
"Today the taste that most people associate with Chocolate springs primarily from the vanilla and other spices mixed with the Chocolate. Cocoa Butter has yielded to flavored forms of vegetable shortening, and now people ingest real Chocolate in such minute quantities that most of the narcotic effect has been sacrificed to the sugar rush that substitutes for it. -- Jack Weatherford
Milk chocolate is, by definition, less than 30% Chocolate and few, if any milk chocolate bars ever exceed 20%. In milk-chocolate-candy, what you taste is not Chocolate. Milk-chocolate-candy is primarily sugar and spices with almost no Chocolate at all: [/FONT]
There is of course, nothing wrong with candy, or with liking candy, but don't call it Chocolate. Don't pretend you are ingesting Chocolate, and don't call yourself a Chocoholic if you eat only milk-chocolate-candy.
- Three 30 gram Hersheys® bars contain about 12 Cacao beans total,
- one 100g 85% Cacao, plain Chocolate bar contains about 99 Cacao beans!
White Chocolate
There are two kinds of White Chocolate, both are not Chocolate.
White Chocolate is everything that is in candy bars that is not Chocolate.
- "Real" White Chocolate is a candy bark developed for people who were allergic to Cacao. It contains not a speck of Cacao.
- Much of today's fine grade White Chocolate is primarily Cocoa Butter, sugar, milk and vanilla, without any Cacao flavoring. Since there is little noticeable taste of Cacao in the common milk-chocolate-candy bar, it is easy to make a bar taste like that without Cacao flavoring.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος
απλα ξεκαθαριζω τα πραγματα..
να ξερουμε τι ειναι σοκολατα και τι οχι..
η σοκολατα ειναι σοβαρη υποθεση,,οχι απλα ενα γλυκο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
φρι
Διάσημο μέλος
.-
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος
οποτε η ζαχαρη,,και οχι το πικρο κακαο.
λογικο..
απορω που κυριαρχει τοσο η λακτα,,τη βρισκω υπερβολικα γλυκερη..
μεχρι ιον αμυγδαλου,,50% κακακο περιπου στη μεση,ανεχομαι,,μετα,,μπαα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.