[2011] Σχολιασμός βάσεων ειδικών κατηγοριών

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

pizza1993

Δραστήριο μέλος

Ο pizza1993 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 409 μηνύματα.
Καλά ακόμα δεν γίνατε φοιτητές και τσακώνεστε ποιος είναι καλύτερος και ποιανού η σχολή είναι καλύτερη;

Kαλυτερη δεν ειναι καμια σχολη για πιο δυσκολη ή πιο ευκολη τσακωνομαστε:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
μια ζωη βλακειες..οι ιδιοι και οι ιδιοι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμμα_τριντεντ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Αρχικα να πω πως δεν υπαρχει δικαιολογια. ΚΑΜΙΑ.

Παιδια, τι αντιρρηση εχετε μερικοι ακριβως? Γιατι δε σας καταλαβαινω... Συγγνωμη, αλλα επειδη ο δικος μου, μικροσκοπικος εγκεφαλος , δε μπορει να συλλαβει απο που και ως που καποιος με 4,5 ,ξερω γω, μπηκε αρχιτεκτονικη(θα μιλησω συγεκρκιμενα) ενω η χαμηλοτερη βαση για εμας τους υπολοιπους ειναι γυρω στα 19.300 μορια,θελετε να μου το εξηγησετε? Βασικα τι να μου εξηγησετε? Παω πισω στη πρωτη προταση.

Υστερα,ΤΙ ακριβως ερωτηση ειναι αυτη? "Δε σας κλεβουν θεσεις αρα τι σας πειραζει?" :eek:
Πρωτον, προφανως και "κλεβουν" θεσεις και μαλιστα οχι λιγες(οι πολυτεκνοι τουλαχιστον απ οσο γνωριζω).
Επειτα, τι λογικη ειναι αυτη ακριβως? Μονο αν μας κλεψουν θεσεις θα πρεπει να αντιδρασουμε δηλαδη? Αν καταλαβα καλα,εσυ μας λες πως αν π.χ. δουμε εναν κλεφτη να κλεβει το γειτονα, να μην αντιδρασουμε, γιατι δεν εγινε και τιποτα. Αν ο ιδιος, βεβαια, κλεφτης την επομενη κλεψει εμενα τοτε ναι, ας μιλησω. Ρε παμε καλα? Εγω λεω να σοβαρευτειτε εσεις και να χρησιμοποιειτε λιγο τη λογικη σας πριν γραψετε το οτιδηποτε.

Μας αρεσει,δε μας αρεσει το συστημα λειτουργει με φροντιστηρια κλπ. Δυστυχως ετσι ειναι χρονια τωρα. Αυτο ειναι γεγονος. Με βαση λοιπον τα γεγονοτα ας ασχοληθουμε με την πραγματικοτητα. Εκεινος που εχει λεφτα, θα παει φροντιστηριο και εκεινος που δεν εχει δε θα παει 'η θα βρει αλλο τροπο. Ειχα φιλο(μοναχοπαιδι), σε αρκετα δυσκολη οικονομικη κατασταση και οι γονεις του δεν μπορουσαν να πληρωσουν φροντιστηρια. Το παιδι αυτο, επειδη ειχε φιλοτιμο και ειχε και ονειρα, πηγαινε σχολειο, αμεσως μετα δουλεια, στη συνεχεια φροντιστηριο(που πληρωνε με δικα του λεφτα προφανως) και μετα σπιτι για διαβασμα. Τελικα περασε στη 1η του επιλογη, Οικονομικα(εχει σημασια γιατι δεν περασε οπου κι οπου, ειχει βγαλει γυρω στα 17000 μορια). Ακομα ειχα συμμαθητη που παλι δεν ειχε χρηματα και τελικα δε πηγε καν φροντιστηριο αλλα με δικο του διαβασμα και μονο μεσω σχολειου περασε στρατιωτικες σχολες(ακριβως αυτο πουηθελε) και εβγαλε γυρω στα 18-1900 μορια. Οριστε. Υπαρχουν και αυτοι γυρω μας. Οποιος εχει ονειρα, θεληση και ορεξη για διαβασμα μπορει και δε τον σταματει τιποτα.

Και ναι βεβαια η αξια και το μυαλο θα φανουν στο πανεπιστημιο ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΙΟΛΑΣ Ε? ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΕΚΕΙ. Δεν ειναι απλο. Γιατι στα λογια ολα ευκολα ειναι. Κι εγω αξιζω να παω αρχιτεκτονικη συμφωνα με τους καθηγητες μου(σχολειου-φροντιστηριου-σχεδιου) απο την 1η λυκειου μεχρι την 3η αλλα ΔΕ ΜΠΗΚΑ. Αρα αυτη η αξια δε θα φανει ποτε(εκει που ηθελα εγω τουλαχιστον). Επομενως εχουν σημασια και οι πανελληνιες και τα μορια που βγαζεις. Τα βγαζεις με διαβασμα, τα βγαζεις γιατι σου κοβει...τα εβγαλες. Μπηκες. Τωρα αν ειναι να μπαινει ο αλλος με ειδικη κατηγορια με 4,7 ενω εγω την εχασα για 400 μορια(εγω πες για πολλα, αλλα φιλη μου περυσι την εχασε για 40 μορια) ε συγγνωμη αλλα ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ λιγο ασχημο και οπως και να το κανουμε κακοπαει.

Δε ζηταει κανεις παραλογα πραγματα, ουτε κανουμε ονειρα. Συμφωνω με τις μετεγγραφες των πολυτεκνων. Ναι, οταν εχεις αδερφο που σπουδαζει Αθηνα και εχεις αλλα 3 αδερφια, να πατε ολοι Αθηνα. Εννοειται, δεν ειπε κανεις να πληρωνουν οι γονεις 3 και 4 νοικια. ΕΙΠΑΜΕ! :warn: Βεβαια να υπαρχει ελεγχος στο εισοδημα των γονεων για να μην υπαρξει θεμα ουτε εκει! Να υπαρξει καποια βοηθεια ωστε να μπορεσουν να πανε ολοι φροντιστηριο, να υπαρξει κατι, δεν λεει κανεις το αντιθετο αλλα οχι και ετσι!

Εκεινος με τα 4,7 μορια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ολη τη χρονια. Δεν εβγαλε 14-15 εβγαλε 4-5! Δηλαδη και φροντιστηριο να μην πας, ενα βιβλιο να ανοξεις ε δε θα τα γραψεις 10000 μορια το λιγοτερο, 'η 12000? Ε θα τα βγαλεις! Αν ειναι δυνατον πια! Εχουμε ξεφυγει τελειως! Δηλαδη η αλλη(Διαμαντ.) ηθελε να μπουν οι "καλοι" φετος και εβαλε τα δυσκολα θεματα και τους αυστηρους διορθωτες. Αυτο το ακυρο τι ειναι?

Συνοψιζοντας, το λαθος ειναι δικο της, 'η μαλλον του συστηματος γενικοτερα αλλα το χειροτερο ειναι πως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Και στη τελικη NAI και το παιδι με τα 4.700 φταιει που καθεται και δηλωνει αρχιτεκτονικη στο μηχανογραφικο του! Μα και εσυ ρε παιδι μου, ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ 'η εισαι τελειως μαλακισμενο? Με το συμπαθειο κιολας!

To the hell! Φιλικα, Εμμα :) (Προσπαθω μερες τωρα να κρατηθω αλλα δεν τα καταφερα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

John 13

Νεοφερμένος

Ο John 13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
:D φίλε μου!!!! συμβουλή μη λες ποτέ στους γύρω σου πόσο έβγαλες δε θα το μάθει μάθεις κανείς :P δεν είναι τίποτα κακό απλά πολλοί το βλέπουν το θέμα ρατσιστικά. (πάρα πολλοί βγάλανε τρελες βαθμολογίες κάνοντας 1000 ώρες ιδιαίτερα και πηγαίνοντας σε μουράτα ιδιωτικά σχολεία) ---> δεν έχουν όλοι οι ανθρωποι δυνατότητα για τέτοια προετοιμασία.

. Πιστεύω πως δεν υστερείς σε τίποτα από τους αλλους.


Γειά σου ρε μαγκα! πες τα τους γιατι ακομα δεν μπηκα και με πονοκεφαλιασαν!
:book:
παρτε και μια αφιερωση :whistle: https://www.youtube.com/watch?v=R0XypBCJ_K0 :whistle:

Φωκε,μην συγχέεις πράγματα.
Και πού το ξέρεις ότι δεν πήγαινε φροντιστήριο αλλά ότι απλώς τα έξυνε όλη την χρονιά!?
Το 9,7 μου δηλώνει αδιαφορία...τίποτα άλλο.
Ξέρεις τι μαθήματα έχει η σχολή ?
Εκτός απο προγραμματισμό (που μπορεί να είναι καλός..δεν αντιλέγω) , έχει Διακριτά Μαθηματικά , Γραμμική Άλγεβρα , Ανάλυση Ι , Ανάλυση ΙΙ , Φυσική , Ηλεκτρομαγνητισμός - Οπτική , Πιθανότητες και στοιχεία Στατιστικής , Αριθμητική Ανάλυση υποχρεωτικά μαθήματα στα 4 πρώτα εξάμηνα (και πόσα άλλα παλούκια στα προχωρημένα εξάμηνα)!ΠΩΣ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά τα μαθήματα έχοντας γράψει στα μαθηματικα και φυσικη κατευθυνσης (που ειναι πολυ πιο εύκολα) .. λιγότερο απο 5 ?????????? Θα μπορέσει να βγάλει τη σχολή στα (ν+2) ?? Δε νομίζω....

Αν δεν ξερεις απλα μην εκφραζεις γνωμη... :sorry:
τελος το θεμα .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Μα ποιος σου είπε ότι όποιος μπαίνει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο το αξίζει κιόλας; Πτυχίο θέλει να πάρει και να την κάνει..Αξίζει μόνο ένα 30% των φοιτητών και πολύ λέω..

Μου φαίνεται δεν έχεις καταλάβει πώς λειτουργούν οι πανελλήνιες. Δεν εξετάζεται αν είσαι κατάλληλος για τη σχολή, αν ήταν έται κάθε σχολή θα είχε μια σταθερή βάση και αν την περνούσες έμπαινες. Το θέμα είναι απλό. Έχεις ένα σύνολο υποψηφίων και έναν αριθμό σχολών, όταν βλέπεις όμως ότι δεν γίνεται καθε υποψήφιος να πάει στη σχολή της επιθυμίας του αλλά κάποιοι πρέπει να πάνε αλλού γιατί πολύ απλά δεν χωράνε, πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα. Εκεί κολλάνε οι πανελλήνιες. Οπότε λες θα σας βάλω να δώσετε εξετάσεις σε κάποια μαθήματα. Όσο πιο καλά γράψει λοιπόν κάποιος σε σχέση με τους άλλους τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει η επιθυμία του. Έτσι πάει.

Αν αυτόσς ο τρόπος διαλογής εσένα δεν σου αρέσει τότε θα ήθελα πολύ να ακούσω τη δική σου ΠΡΟΤΑΣΗ για τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alexacker

Νεοφερμένος

Ο alexacker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Οι ειδικές κατηγορίες δεν έφαγαν την βάση κανενός υποψηφίου. 70 επαιρνε ένα τμήμα πέρυσι φέτος παίρνει 70+10. Επίσης οι ειδικές κατηγορίες σαν ιδέα είναι μια χαρά μέτρο, πολύ καλύτερο από τις μεταγραφές. Απλά οι λακαμίες έγιναν πρώτον από το Υπουργείο (ΩΩΩ ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ) και από τις Σχολές. Οι πρώτοι έκαναν σκατά διαβαθμίσεις και λάθος κατηγοριοποιήσεις. Δεν μπορεί ο διτεκνος με 30000 εισοδημα, να μην δικαιουται θέση σε ειδική κατηγορία και ο πολύτεκνος με 80000 να μπαίνει αβέρτα. Δεύτερον υπήρχαν πάρα πολλές θέσεις ειδικών κατηγοριών, με αποτέλεσμα αρκετές να μένουν κενές και πολλές να παίρνουν όποιο ρέμπελο ήθελε να παίξει με το μηχανογραφικο του και έβαζε 1 επιλογή ΗΜΜΥ με 6000 μορια. Η λογική του ΄πονάει δόντι, βγάζει δόντι΄ δεν είναι καθόλου σωστή. Με λίγο καθαρό μυαλό όλα μπορούν να διορθωθούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμμα_τριντεντ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
Για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Οι ειδικές κατηγορίες δεν έφαγαν την βάση κανενός υποψηφίου. 70 επαιρνε ένα τμήμα πέρυσι φέτος παίρνει 70+10. Επίσης οι ειδικές κατηγορίες σαν ιδέα είναι μια χαρά μέτρο, πολύ καλύτερο από τις μεταγραφές.

Επειδη κι εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρη πανω σ αυτο και η αληθεια ειναι πως θα ηθελα να μου λυθει η απορια:
Οι θεσεις των ειδικων κατηγοριων δεν ειναι ουσιαστικα "κρατημένες" απο το συνολο των θέσεων; Δηλαδη αν δεν υπηρχαν δε θα τις διεκδικουσαμε ολοι? Ρωταω γιατι δε γνωριζω και απλα σκεφτομαι συμφωνα με τη λογικη.

Παρολα αυτα εμενα το προβλημα μου δεν ειναι αυτο. Ειπα ηδη πιο ειναι.
Και πως οι μετεγγραφες δεν ειναι καλυτερες? Δε ξερω αν διαβασες αυτο που ειχα ηδη προτεινει απο πανω αλλα θα ηθελα να μου το εξηγησεις αυτο αν ειχες τη καλοσυνη ειτε να μου πεις τη δικη σου προταση, που πιθανως να ειναι καλυτερη.

Να τονισω πως δεν εχω διαθεση να επιτεθω στους πολυτεκνους κτλ απλα δεν ειναι δικαιο αυτο. Οχι για μενα προσωπικα, αλλα γενικα. Ειναι λαθος. Και δε χρειαζονται επιχειρηματα για να το δει κανεις! Τα παραδεγματα μιλανε απο μονα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Το συμπέρασμα είναι ποιο?Και γιατί "αδικία"?Αφού είναι δικαίωμα των ειδικών κατηγοριών.Εξάλλου σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες(πχ πολύτεκνοι) τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν πολύ αυστηρά. ;)
ναι παρα πολυ αυστηρα τι να πουμε τωρα;;εισαι σοβαρος δλδ ο τυπας που περασε με 9500κατι μορια στην Πληροφορικη Χαροκοπειου και 99% δεν προκειται να την βγαλει ποτε και εφαγε τη θεση-ονειρο ζωης- ενος αλλου παιδιου με 16000 μορια ειναι δικαιο;;;ασε ρε οκ ειπαμε με τις ειδικες κατηγοριες αλλα υπαρχει και ενα οριο....δεν εχω προβλημα με την ελευθερια και τα δικαιωματα κανενος αλλα μεχρι ενα σημειο,δλδ,να μην καταπιεζει τα δικα μου.Μερικα πραγματα αποτελουν ΒΙΑΣΜΟ της λογικης μου...:mad::mad::mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Γιατί σκέφτεστε περίεργα τα πράγματα είναι απλά. Σε μερικούς δόθηκαν χωρίς να το αξίζουν θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με χορηγία του ελληνικού δημοσίου. Ο κάθε φοιτητής στοιχίζει χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.... δεν είναι τζάμπα.
Αφού μερικοί το δέχεστε αυτό πάω πάσο. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν φτιαχτή για να ευνοηθούν... κάποιοι δεν είναι τυχαίο που ευνοήθηκαν οι πολύτεκνοι των μεγαλουπόλεων... ενώ οι πολύτεκνοι των άλλων περιφερειών..... απλά δε μπορούσαν να μετέχουν στο παιχνίδι..... Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν...... είναι σκάνδαλο που το έχουν όλοι ξεχάσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

massa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο massa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 190 μηνύματα.
αγορινα τι στοιχιζει ο μαθητης περα απο τα βιβλια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
αγορινα τι στοιχιζει ο μαθητης περα απο τα βιβλια?

:hmm: ο κάθε φοιτητής ιατρικής στοιχίζει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο.... αυτή την εντύπωση έχετε όλοι για αυτό δε σας ενδιαφέρει. Γιατί να πληρώνω φορολογία να σπουδάζει ο κάθε άσχετος ιατρική, ημμυ , πολιτικός μηχανικός και να μην χρησιμοποιησω τα λεφτά για να σπουδάσω εγώ σε ένα ιδιωτικό..........

______

Εμένα πραγματικά λίγο με ενδιαφέρει αλλά με πειράζει η αδιαφορία προσωπικά το θεωρώ σκάνδαλο και πέρασε έτσι ελαφριά.

έκανα ένα groub στο facebook αλλά δυστυχώς δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση. Επικοινώνησα με μεγάλα ειδησεογραφικά blog αλλά αδιαφόρησαν ή απαντουσαν διπλωματικά. Πιστεύω ότι είναι φτιαχτή η όλη κατάσταση.... Προσωπικά δε με πειράζει τόσο πολύ αλλά προωπικά το θεωρώ ένα φανερό σκάνδαλο και βλέπω δημοσιογράφους να παίζουν θέατρο.....

Τους φοιτητές να κλείνουν τις σχολές με καταλήψεις για άλλους λόγους και αδιαφορούν για αυτό το σκάνδαλο. Είναι κακή διαχείριση δημόσιου χρήματος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Το συμπέρασμα είναι ποιο?Και γιατί "αδικία"?Αφού είναι δικαίωμα των ειδικών κατηγοριών.Εξάλλου σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες(πχ πολύτεκνοι) τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν πολύ αυστηρά. ;)

Δέχομαι ότι υπάρχουν ειδικές κατηγορίες και ότι δικαιούνται κάποια επιπλέον προνόμια. Ωστόσο, αυτά θα πρέπει να κινούνται σε λογικές βάσεις και να μην θίγουν έτσι όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Πόσο μάλλον, όταν έχει αποδειχτεί ότι αυτά τα προνόμια κάποιοι τα εκμετταλεύονται και με το παραπάνω ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ακόμη, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια κριτήρια που αφορούν τον μαθητή. Γιατί δηλαδή να στηρίζονται στις ειδικές κατηγορίες και να μη κάθονται να διαβάζουν όπως όλοι οι υπόλοιποι?:confused: Ποιο έξυπνοι είναι εκείνοι δηλαδή? Είναι σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας μετά από ένα σημείο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Είναι αδικία αυτό για έναν και μόνο λόγο αν θέλετε. Εγώ έφτυσα αίμα όλη τη χρονιά για να βγάλω 18.900 και να μπω στη σχολή μου. Δε μπορώ να θεωρήσω συμφοιτητή μου κάποιον που έβγαλε 14.000 μόρια και μπήκε στην ίδια σχολή με εμένα επειδή ήταν πολύτεκνος. Δε με νοιάζει αν θα περάσει τα μαθήματα ή αν θα πάρει πτυχίο, με νοιάζει όμως ότι αυτή τη στιγμή θα είμαι συμφοιτήτρια μαζί με κάποιον που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπε τη νομική ούτε με κιάλια. Ακόμα χειρότερα όσοι θα είναι μαζί με "φοιτητές" 2.000 και 3.000 μορίων στη φιλολογία, στο μαθηματικό και στην αρχιτεκτονική. Και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα καταργήσουν αυτό τον νόμο, αφού τα έκαναν σκατά φέτος μεγαλοπρεπώς.
Και όχι, δεν τους αξίζει να φοιτήσουν επειδή ήταν τυχεροί, ή μάλλον επειδή ήταν πολύτεκνοι, και με λευκές κόλλες μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές στις οποίες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν φυσικά (πως κάποιος με 0 στα μαθηματικά θα σπουδάσει μαθηματικό?). Οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, όπου υποτίθεται ότι διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις, τι ευκαιρίες και βλακείες λέτε, ας στρώνονταν να έμπαιναν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Το σύστημα το θεωρώ αναξιοκρατικό εδώ και 10 χρόνια μπορείς να μπει κάποιος χημικών μηχανικών χωρίς να ξέρεις καθόλου χημεία. Χημεία χωρίς να εξετασεί στην χημεία....

Ιατρική πλέον μπαίνουν τα παιδιά και δεν ξέρουν βασική ανατομία και φυσιολογία. Τώρα θα βάλουνε εργασία Project στην 1η λυκείου ........ και ποιοι θα ευνοηθούν αυτοι που πανε στα ιδιωτικά........ πραγματικά λυπάμαι.

Νομική μπαίνουν χωρίς να ξέρουν τι ειναι η νομική.... τι σχέση έχουν τα μαθηματα της θεωρητικής με την νομική...

Μπαίνουν ψυχολολγία χωρίς να ξερουν βασική ανατομία και φυσιολογία... Πως μπορεί να αρχίζεις να μελετας το ψυχικό κόσμο του αλλου αν δε ξέρεις βασική ανατομία και φυσιολογιά.


Για ένα πράγμα λυπάμαι στην ζωή μου που έδωσα αξία στο ελληνικό πανεπιστήμιο ... και έδωσα αγώνα για να μπω σε ελληνική ιατρική.... και δε πήγα κατευθείαν να σπουδάζω σε καμία Ρουμανία.


... - πλέον θεωρώ τα πανεπισήμια εκεί καλύτερα από τα ελλληνικά----

Στις ΔΕΣΜΕΣ τα πανεπιστημια μας ήταν καλά.... από τότε που ο Αρσένης αλλαξε αυτό το νόμο κατεστρεψε το ελληνικό πανεπιστημιο.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
ετσι,συμφωνω με την z0itCa,ξερω ατομο που πριν απο 4 χρονια(οκ δεν υπηρχε ο καινουριος''αυστηρος'' νομος αλλα ειμαι σιγουρος θα εχει και αυτος παραθυρακια) ειχε περασει με 14000μορια οικονομικα κρητης και επειδη ηταν 3τεκνος πηρε μεταγραφη ΑΣΟΕ(με 18000) ε οκ αυτο δεν ειναι δικαιο....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Itach1

Διάσημο μέλος

Ο Τζουτζουμπρούτζος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Είναι αδικία αυτό για έναν και μόνο λόγο αν θέλετε. Εγώ έφτυσα αίμα όλη τη χρονιά για να βγάλω 18.900 και να μπω στη σχολή μου. Δε μπορώ να θεωρήσω συμφοιτητή μου κάποιον που έβγαλε 14.000 μόρια και μπήκε στην ίδια σχολή με εμένα επειδή ήταν πολύτεκνος. Δε με νοιάζει αν θα περάσει τα μαθήματα ή αν θα πάρει πτυχίο, με νοιάζει όμως ότι αυτή τη στιγμή θα είμαι συμφοιτήτρια μαζί με κάποιον που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπε τη νομική ούτε με κιάλια. Ακόμα χειρότερα όσοι θα είναι μαζί με "φοιτητές" 2.000 και 3.000 μορίων στη φιλολογία, στο μαθηματικό και στην αρχιτεκτονική. Και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα καταργήσουν αυτό τον νόμο, αφού τα έκαναν σκατά φέτος μεγαλοπρεπώς.
Και όχι, δεν τους αξίζει να φοιτήσουν επειδή ήταν τυχεροί, ή μάλλον επειδή ήταν πολύτεκνοι, και με λευκές κόλλες μπαίνουν σε υψηλόβαθμες σχολές στις οποίες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν φυσικά (πως κάποιος με 0 στα μαθηματικά θα σπουδάσει μαθηματικό?). Οι πανελλήνιες είναι ένας διαγωνισμός για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, όπου υποτίθεται ότι διαγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις, τι ευκαιρίες και βλακείες λέτε, ας στρώνονταν να έμπαιναν.
E μην τον θεωρησεις τοτε, νομιζεις δηλαδη πως το συστημα των πανελληνιων εισαι δικαιο;
Οταν πχ εσυ μπορεις να εισαι σε ιδιωτικο ή οι γονεις σου μπορουν να διαθεσουν 10.000€ ιδιαιτερα και ο αλλος δεν μπορει τοτε τι γινεται; Δεν δικαιολογω φυσικα την γκαφα που εκανε το υπουργειο αλλα δεν ξερεις αν τα συγκεκριμενα παιδια μπορουν να βγαλουν την σχολη ή οχι, στο χερι τους ειναι να το αποδειξουν. Επισης αν αποτυχουν τελικα να την βγαλουν ή καθυστερησουν παρα πολυ τοτε θα επιβαρυνουν οικονομικα τους γονεις τους. Αντι να χαρειτε που περασατε στη σχολη σας και να βγειτε εξω καθεστε και γραφετε τετοια πραγματα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
E μην τον θεωρησεις τοτε, νομιζεις δηλαδη πως το συστημα των πανελληνιων εισαι δικαιο;
Οταν πχ εσυ μπορεις να εισαι σε ιδιωτικο ή οι γονεις σου μπορουν να διαθεσουν 10.000€ ιδιαιτερα και ο αλλος δεν μπορει τοτε τι γινεται; Δεν δικαιολογω φυσικα την γκαφα που εκανε το υπουργειο αλλα δεν ξερεις αν τα συγκεκριμενα παιδια μπορουν να βγαλουν την σχολη ή οχι, στο χερι τους ειναι να το αποδειξουν. Επισης αν αποτυχουν τελικα να την βγαλουν ή καθυστερησουν παρα πολυ τοτε θα επιβαρυνουν οικονομικα τους γονεις τους. Αντι να χαρειτε που περασατε στη σχολη σας και να βγειτε εξω καθεστε και γραφετε τετοια πραγματα....

Δε λέω ότι είναι δίκαιο το σύστημα των εξετάσεων, αλλά καλώς ή κακώς αυτό είναι. Δε γίνεται κάποιος που δε ξέρει τα βασικά αρχαία ή μαθηματικά να σπουδάζει φιλολογία ή μαθηματικό, πως να το πούμε δηλαδή? Ας μπαίνουν όλοι με 1.000 μόρια για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να λέμε ότι μπήκαμε κάπου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμμα_τριντεντ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,327 μηνύματα.
E μην τον θεωρησεις τοτε, νομιζεις δηλαδη πως το συστημα των πανελληνιων εισαι δικαιο;
Οταν πχ εσυ μπορεις να εισαι σε ιδιωτικο ή οι γονεις σου μπορουν να διαθεσουν 10.000€ ιδιαιτερα και ο αλλος δεν μπορει τοτε τι γινεται; Δεν δικαιολογω φυσικα την γκαφα που εκανε το υπουργειο αλλα δεν ξερεις αν τα συγκεκριμενα παιδια μπορουν να βγαλουν την σχολη ή οχι, στο χερι τους ειναι να το αποδειξουν. Επισης αν αποτυχουν τελικα να την βγαλουν ή καθυστερησουν παρα πολυ τοτε θα επιβαρυνουν οικονομικα τους γονεις τους. Αντι να χαρειτε που περασατε στη σχολη σας και να βγειτε εξω καθεστε και γραφετε τετοια πραγματα....

Συγγνωμη αλλα εχω ηδη αναφερει παραδειγματα παιδιων που δεν ειχαν χρηματα και ομως τα καταφεραν να περασουν στη σχολη που ειχαν ως 1η επιλογη. Καντε ενα κοπο να το δειτε πιο πανω(σελ 17 του θεματος). Παιδια ξεκολλατε λιγο. Επειδη δηλαδη εγω, εσυ και ο γειτονας πηγε φροντιστηριο κατι εγινε? Εγω ξερω παιδια στο σχολειο μου που δεν πηγαν και παλι τα καταφεραν χωρις να ειναι ο Αινσταιν. Μια χαρα μπορουμε και χωρις φροντιστηριο απλα δε λεμε να το εμπεδωσουμε. Οταν ακουγα περυσι τα παιδια του φροντ μου να λενε: "Ρε εγω ΑΟΔΕ δε μπορω καθολου να διαβασω σπιτι γιατι βαριεμαι παρα πολυ. Ενω στο φροντ ειμαι μια χαρα". Τι να πεις? Γιατι να κανεις φροντιστηριο ΑΟΔΕ? Και στη τελικη ποσοι κανουν φροντιστηριο και ποσοι πετυχαινουν ρε παιδια? ΣΙγα δηλαδη.

Ειναι ΑΛΛΟ το ενα και ΑΛΛΟ το αλλο. Ελεος! Ναι, συμφωνω το κρατος να δινει χρηματα στις πολυτεκνους για να εχουν τη δυνατοτητα να πανε ολοι φροντιστηριο(ενα επιδομα καλο) 'η να τα καταργησουν για ολους και να τελειωνουμε. 'Η αν εχουν αδερφια σε αλλες πολεις να παιρνουν μετεγγραφες σε ισοδυναμες σχολες των πολεων. (Αρκει οι γονεις τους να πλοιρουν τις προυποθεσεις)
Ειχα κολλητη που πηγαινε απ το γυμνασιο φροντιστηριο και εβγαλε κατι πολυ λιγα μορια(πιο κατω απο τη βαση) κι εγω που εκανα μονο την τελευταια χρονια εβγαλα πολυ περισσοτερα. Το θεμα ειναι το ποσο διαβαζει ο καθενας(ειδικα στη θεωρητικη) και ποσο το χει και λιγο στις αλλες 2. Και πολλα αλλα τετοια παραδειγματα.

P.S. Συζητηση κανουμε, δε χρειαζεται να χαιρομαστε μερα νυχτα που τα καταφεραμε...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18,241 μηνύματα.
ειδικα φετος ειδαμε πολλα πραγματα που μοιαζουν εντελως αδικα...παιδια με 3000 και 4000 μορια να παιρνανε σε σχολες με 17000 μορια και ενα παιδι με 16800 να μενει απο εξω δηλαδη..καθαρη αδικια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Itach1

Διάσημο μέλος

Ο Τζουτζουμπρούτζος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,350 μηνύματα.
Δε λέω ότι είναι δίκαιο το σύστημα των εξετάσεων, αλλά καλώς ή κακώς αυτό είναι. Δε γίνεται κάποιος που δε ξέρει τα βασικά αρχαία ή μαθηματικά να σπουδάζει φιλολογία ή μαθηματικό, πως να το πούμε δηλαδή? Ας μπαίνουν όλοι με 1.000 μόρια για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να λέμε ότι μπήκαμε κάπου.
Σωστη αλλα ουτε καποιος που ειναι θεωρητικη και εχει παρει αοθ μπορει να σπουδασει οικονομικο κτλ.
Μακαρι το συστημα τελικα να αλλαξει και να μπαινει ο καθενας σε οποια σχολη γουσταρει και μεσα απο την σχολη να τον εξεταζουν αυτοι με τους ορους που θα θετουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top