Πανεπιστήμια vs TEI

daria

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η daria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
Στη δική μου τη γραμματεία ναι! αφού πριν έχουμε καραβριστεί όμως ... πίνουμε και το καφεδάκι μας μετά!!Εννοείται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι....αλλά τα πράγματα ειδικά στη σχολή μου τουλάχιστον έχουν ξεφύγει!!!!(προσωπική μου άποψη)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Προσωπικη αποψη ειναι η παρουσια των πολιτικων κομματων στα πανεπιστημια...δεν πιστευω οτι η πολιτικη εχει καποια θεση στην παιδεια ουτε αυτη ειναι ο ρολος της...ουτε πιστευω οτι προσφεραν και μας προσφερουν κατι...προσωπικη αποψη παντα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Το φαι στις λεσχες ειναι για τα μπαζα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
Ωραίο θέμα.

Για μένα το κυριότερο πρόβλημα των πανεπιστημίων (από όπου πηγάζουν και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα προβλήματα) είναι η έλλειψη της σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας. Αυτή, παρατηρείται κυρίως σε 2 επίπεδα:

1) Η κυριολεκτική και άμεση έλλειψη σύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας διαπιστώνεται στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων (για να μην πω όλοι) δεν βρήκε δουλειά που να αντιστοιχεί στο πτυχίο της μέσω του πανεπιστημίου. Δεν υπάρχουν πανεπιστήμια που να δίνουν κόσμο για δουλειά στην αγορά εργασίας, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Τα γραφεία διασύνδεσης αρκούνται στην αποστολή φοιτητών για την πρακτική τους άσκηση, άντε στην καλύτερη στην αποδελτίωση κάποιον μικρών αγγελιών. Αυτό το πράγμα ΔΕΝ είναι διασύνδεση. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί ως ένα "στρουμφοχωριό" στην ουσία, στο οποίο πας, παίρνεις το πτυχίο σου και επιστρέφεις στην πραγματική ζωή, καλούμενος να τα βγάλεις πέρα μόνος σου.

2) Η πιο γενική και έμμεση έλλειψη διασύνδεσης όμως, διαπιστώνεται στα ίδια τα προγράμματα σπουδών των περισσότερων σχολών. Αν εξαιρέσουμε τις σχολές για τις οποίες η απασχόληση των απόφοιτου είναι πολύ συγκεκριμένη (στρατιωτικές, αστυνομικές, παιδαγωγικά, κτλ), ή τις σχολές των οποίων η επιστήμη είναι επίσης πολύ συγκεκριμένη και σχεδόν μη εξελίξιμη (φιλοσοφικές, μαθηματικό, κτλ), τότε θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα τα οποία έχουν μείνει πίσω σε σχέση με την πραγματικότητα. Σε αυτά, οι φοιτητές καλούνται να μάθουν θεωρίες επί θεωριών, με ελάχιστα εργαστήρια και πρακτικά κομμάτια, η συντριπτική πλειοψηφία (για να μην πω όλα) των οποίων δεν είναι σύγχρονα. Το αποτέλεσμα αυτού; Έχεις εκατοντάδες απόφοιτους κάθε χρόνο, που βγαίνουν -μόνοι τους- στην αγορά εργασίας και καλούνται να βρουν μια δουλειά, η οποία αντιστοιχεί μεν στο πτυχίο τους, αλλά δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση.

Εδώ θα σταθώ. Υπάρχει η άποψη -με την οποία θα συμφωνήσω- ότι με αυτόν τον τρόπο βγαίνουν από τα πανεπιστήμια μας καλύτεροι και πιο γνήσιοι επιστήμονες. Ότι δηλαδή, εσύ ως φοιτητής πας στο πανεπιστήμιο για να μάθεις την ίδια την επιστήμη και όχι απλά την εφαρμογή της. Σωστό. Το λάθος είναι να ψάχνεις για δουλειά πάνω σε αντικείμενα που στην ουσία δεν ξέρεις όμως.

Έχω κάνει αυτήν την συζήτηση πολλές φορές. Έχω συζητήσει με ανθρώπους που σπουδάσαν στο εξωτερικό, με άλλους που σπουδάσαν στο εσωτερικό, με μεταπτυχιακούς, με διδάκτορες, με εργαζόμενους. Το συμπέρασμα που βγαίνει κάθε φορά, αν ο συνομιλητής μου δεν είναι κάποιος στρατευμένος αριστερούλης, ή κάποιος που να έχει συμφέρον, είναι το εξής: Δεν έχεις την κατάρτιση; Δεν πρέπει να έχεις το επαγγελματικό δικαίωμα. Τόσο απλά.

Θεωρώ εξωπραγματικό σε σχολές που μπορούν να αλλάξουν το ρουν της ιστορίας της χώρας μας, να μην έχει λόγο ο ιδιωτικός τομέας στα προγράμματα σπουδών. Είναι δυνατόν σε σχολές όπως η πληροφορική ή τα οικονομικά ή η ιατρική να συμβαίνει αυτό; Γίνονται εκατοντάδες επιστημονικές ανακαλύψεις κάθε χρόνο, εκατοντάδες νέες εφαρμογές και νέες τεχνικές, όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου αναθεωρούν τα προγράμματα σπουδών τους και εμείς; Τι κάνουμε; Μαθαίνουμε ακόμη θεωρίες 100 ετών πίσω;

Το βλέπεις αυτό και στα μεταπτυχιακά των ξένων πανεπιστημίων: Πάει ο Έλληνας φοιτητής, σκίζει στις θεωρίες και μόλις τον βάζουν να κάνει κάτι στην πράξη, βγαίνει τελευταίος. Έλα όμως που στην πράξη γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Με τα λόγια δεν αναπτύχθηκε ποτέ κανένας άνθρωπος, καμία επιστήμη, καμία χώρα.

Και μπαίνουμε στο ζουμί.

Όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, για να μπορέσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια να αλλάξουν τον προσανατολισμό τους, να τον διατηρήσουν και να τον εξελίξουν χρειάζονται χρήματα, εκτός από την βούληση. Ήδη τα ελληνικά πανεπιστήμια ξοδεύουν αρκετά χρήματα, εντελώς δυσανάλογα με την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Έχεις στην ουσία ένα κράτος (=10.000.000 πολίτες) που πληρώνει ένα σύστημα, λες και πετάει λεφτά σε μια μαύρη τρύπα.

Ερώτημα πρώτο: Πρέπει να πληρώνει το δημόσιο για τα πανεπιστήμια;
Απάντηση πρώτη: Σε μια οικονομία που υποτίθεται ότι πρέπει/θέλει να βρει τις ισορροπίες της, αυτό το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνει ο δημόσιος τομέας, είναι τα απολύτως απαραίτητα: Νοσοκομεία, δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, τους υπαλλήλους που χρειάζεται, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τελεία. Από που κι ως που η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι "απαραίτητο αγαθό", και μάλιστα δημόσιο; Δηλαδή, εφόσον το πληρώνουμε, εφόσον είναι δημόσιο, πάει να πει ότι είναι για όλους, όπως ακριβώς είναι ο δρόμος; Θέλουμε ως χώρα το 90% των παιδιών μας όχι απλά με πτυχίο πανεπιστημίου αλλά και με απαιτήσεις για επαγγελματικά δικαιώματα πάνω σε αυτό;

Είναι δυνατόν να σηκώσει μια χώρα αυτό το πράγμα;

Και αν ναι, τότε τι σκατά θα γίνουν τα υπόλοιπα ρε παιδιά; Ποιος θα οργώσει την γη; Ποιος θα μου φτιάξει την βρύση; Ποιος θα μου βάλει βενζίνη; Ο φούφουτος;

Μα θα μου πεις, η παιδεία είναι αγαθό, είναι ιδανικό, μέσω αυτής ο άνθρωπος γίνεται καλύτερος, σκεπτόμενος, δεν είναι πρόβατο. Και θα συμφωνήσω. Αλήθεια, και απαντήστε μου με το χέρι στην καρδιά, όλοι όσοι σπουδάσατε, το κάνατε για να γίνετε καλύτεροι ως άνθρωποι; Ή μήπως το κάνατε έχοντας στο νου την επαγγελματική σας αποκατάσταση; Αν λοιπόν σας έλεγα ότι θα υπήρχαν δωρεάν πανεπιστήμια για όλους όσους θέλουν να γίνουν καλύτεροι ως άνθρωποι, αλλά δεν θα σας έδιναν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα, πόσοι από εσάς θα πηγαίνατε;

Η λύση για μένα είναι μια. Εννοείται ότι σε αυτό εξαιρούνται οι σχολές τύπου στρατού, αστυνομίας, κτλ: Άμεση διασύνδεση του ιδιωτικού τομέα με τα πανεπιστήμια και μείωση της κρατικής συμμετοχής στην χρηματοδότηση τους. Θέλει ας πούμε η Χ βιομηχανία μπύρας να εξελίξει το προϊόν της; Θα χρηματοδοτήσει ένα τμήμα (είτε χημείας, ή φυτικής παραγωγής π.χ.) για να κάνει την έρευνα. Όμως, αν το τμήμα φάει τα λεφτά και δεν φέρει αποτελέσματα, θα κοπεί η χρηματοδότηση. Αν το τμήμα κόψει τον κώλο του και φέρει αποτελέσματα, η βιομηχανία θα είναι υποχρεωμένη να προσλάβει τον καλύτερο ή τους 5 καλύτερους φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτήν. Φυσικά, θα μπορούσαν προσελκυστούν και εταιρείες εκτός Ελλάδος.

Τι πετυχαίνεις με αυτό;

α) Ελάφρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
β) Ακόμη και αυτό το μικρότερο ποσό που θα δίνει το κράτος, θα έχει περισσότερα αποτελέσματα.
γ) Άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
δ) Αξιολόγηση (ναι! δεν είναι ταμπού) των πανεπιστημίων, των καθηγητών, κτλ. Να δεις τότε για πότε θα σκιστούν όλοι.
ε) Παροχή επαγγελματικής κατάρτισης στους φοιτητές, και άρα λογικότατη πρόσβαση στο επαγγελματικό δικαίωμα.

Έχουμε τίποτα από όλα αυτά; Τα θέλουμε; Ναι ή όχι;

Αντιλαμβάνεστε ότι, αν ο ιδιωτικός τομέας αρχίσει και συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια, θα κοπούν όλες οι υπόλοιπες βάσανοι που τα ταλανίζουν, όπως οι παρατάξεις, οι πελατειακές σχέσεις, οι ενδο-οικογενειακοί διορισμοί, τα κόλπα με τα κονδύλια, ακόμη και το φαι της λέσχης, που λέει ο φίλος ο aladdin, θα γίνει καλύτερο. Ο πραγματικός κόσμος, και όχι ο κρατικοδίαιτος, δεν συμβιβάζεται με μετριότητες. Το βλέπεις αυτό και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, σε αντίθεση με τις ιδιωτικές.

Και αν μου πει κάποιος ότι καλά όλα όσα λες, τότε θα ξέρεις, θα μπουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια, θα του πω το εξής:

Ναι, να μπουν δίδακτρα ρε φίλε. Αφενός γιατί χωρίς δίδακτρα μπαίνει η Σάρα και η Μάρα με αμφίβολο κίνητρο (επιβεβαίωση της γονικής ανατροφής, επειδή μπαίνουν όλοι, για να ζήσει η ταβέρνα του κυρ Κώστα στο Μεσολόγγι, κτλ), αφετέρου γιατί, και δωρεάν να μπεις, είναι πολύ πιθανό μετά να πας να τα σκάσεις σε καμιά Αγγλία για μάστερ, μπας και πάρεις την επαγγελματική κατάρτιση. Ε, αν είναι να τα σκάσεις στην Αγγλία, ή ακόμη και στην Ελλάδα για μεταπτυχιακό, επεκτείνοντας έτσι τον χρόνο για τον οποίο δεν λογίζεσαι στο εργατικό δυναμικό για 2 ακόμη χρόνια -ψέμματα: 2 ακόμη ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ-, ε γάμησε με, σκάστα από την αρχή και στα 22-23 σου θα είσαι έτοιμος, καταρτισμένος και ικανός να πας την αγορά ένα βήμα μπροστά.

Ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.


Υ.Γ. Θα παρακαλούσα, όσους έχουν μπει στον κόπο και διάβασαν το παραπάνω σεντόνι, να απαντήσουν με επιχειρήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,804 μηνύματα.
Στη δική μου τη γραμματεία ναι! αφού πριν έχουμε καραβριστεί όμως ... πίνουμε και το καφεδάκι μας μετά!!Εννοείται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι....αλλά τα πράγματα ειδικά στη σχολή μου τουλάχιστον έχουν ξεφύγει!!!!(προσωπική μου άποψη)

Δυστυχώς εφόσον όλα τα Τμήματα διέπονται από το ίδιο Νόμο Πλαίσιο, η κατάσταση παντού είναι ίδια. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
η χαρά του npb είναι αυτό το thread :P


off: Πώς διακρίνεται ο στρατευμένος αριστερούλης; από την εμφάνιση; από τη βρώμα; από το ριζοσπάστη στη κωλότσεπη;
από το τι λέει; ξέρω γω αν ας πούμε μιλάει για κρατικές παροχές και ευθύνες της πολιτείας είναι στρατευμένος αριστερούλης ενώ αν κατηγορεί τους ξύστες φοιτητές και τις παρατάξεις είναι συνειδητοποιημένος ανεξάρτητος πολίτης;
να ξέρω κι εγώ να τους αποφεύγω άμα είναι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sourotiri

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sourotiri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου. Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.
off: Πώς διακρίνεται ο στρατευμένος αριστερούλης; από την εμφάνιση; από τη βρώμα; από το ριζοσπάστη στη κωλότσεπη;
από το τι λέει; ξέρω γω αν ας πούμε μιλάει για κρατικές παροχές και ευθύνες της πολιτείας είναι στρατευμένος αριστερούλης ενώ αν κατηγορεί τους ξύστες φοιτητές και τις παρατάξεις είναι συνειδητοποιημένος ανεξάρτητος πολίτης;
να ξέρω κι εγώ να τους αποφεύγω άμα είναι

Σε καμία περίπτωση, ούτε από την εμφάνιση, ούτε από τη βρώμα, ούτε από το ριζοσπάστη στην κωλότσεπη, ούτε με το αν θεωρεί τους φοιτητές ξύστες. Μακριά από μένα τέτοιοι χαρακτηρισμοί και γενικεύσεις.

Ο στρατευμένος αριστερούλης διακρίνεται κυρίως από το περιεχόμενο των λόγων του αλλά και από τον τρόπο εκφοράς του, π.χ. το λεξιλόγιο, κάποιες στάνταρ εκφράσεις, και πάει λέγοντας.

Για παράδειγμα, όταν μιλάς για "φοιτητικό κίνημα" στις σημερινές εποχές, σ'χώρα με, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Όταν μιλάς για "προλεταριάτα", το ίδιο.

Όταν μιλάς για το "Κεφάλαιο" ως το υπέρτατο κακό του σύγχρονου κόσμου (ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιείς προϊόντα αυτού του υπέρτατου κακού -βλ. ίντερνετ, κινητά τηλέφωνα, κτλ-, είσαι υποκριτής.

Όταν ο λόγος σου ταυτίζεται με τον λόγο του κόμματος το οποίο υποστηρίζεις και όταν δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάποια ερώτηση που δεν την έχει προβλέψει το κόμμα, είσαι απλά παπαγάλος. Ειδικά όταν ξέρεις ότι θα λογοκριθείς αν πεις την άποψη σου.

Όταν παραδέχεσαι την αλληλουχία μιας σειράς λογικών επιχειρημάτων αλλά δεν παραδέχεσαι το ίδιο το λογικό συμπέρασμα, επειδή αυτό αντικρούει σε όσα λέει το κόμμα, φαίνεσαι ανόητος.

Όταν το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να λες όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή, χωρίς όμως να προτείνεις κάποια αλλαγή ή κάτι καλύτερο, γίνεσαι ένα τούβλο σε έναν τοίχο που μόνο μπροστά δεν πρόκειται να πάει ούτε εσένα, ούτε την συζήτηση.

(Και θα μπορούσα να συνεχίσω...)

Και καμιά φορά, όταν αντιδράς στην φράση "στρατευμένος αριστερούλης", απομονώνοντας την από ένα τεράστιο κείμενο γεμάτο με επιχειρήματα, χωρίς να λες τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, καρφώνεσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Σε εμάς ότι και να λέτε φαίνεται απο την λίγδα στο μαλλί και την απλυτιά ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
Λέτε για τις παρατάξεις οτι πρέπει να φύγουν απ' το πανεπιστήμιο. Μόνο στο δικό μου τμήμα έχουν προσφέρει πολλά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Γιατι τα πανεπιστημια που δεν εχουν παθανε τιποτα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
Γιατι τα πανεπιστημια που δεν εχουν παθανε τιποτα?

Οχι, αλλά αν γίνεται σωστή δουλειά, μπορούν να προσφέρουν πολλά πράγματα για να βελτιώσουν τη σχολή !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πληροφορικάριος

Δραστήριο μέλος

Ο Πληροφορικάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 623 μηνύματα.
Λέτε για τις παρατάξεις οτι πρέπει να φύγουν απ' το πανεπιστήμιο. Μόνο στο δικό μου τμήμα έχουν προσφέρει πολλά;

Τι έχουνε προσφέρει δηλαδή?:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Πάρτυ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
Καταρχήν, έχουμε κάθε μισή ώρα 3 λεωφορεία που μας πηγαινοφέρνουν στο πανεπιστήμιο εντελώς δωρεάν. Οταν οι άλλοι στη Θεσσαλονίκη δίνουν 25αρια σε μηνιαίες κάρτες ΟΑΣΘ, εμείς δε δίνουμε ούτε 1 ευρώ! Οι τεταρτοετής φοιτητές του εαρινού εξαμήνου θεωρούνται «επι πτυχίω» και μπορούν να δώσουν τον Ιούνιο μαθήματα και απο το χειμερινό και απ' το εαρινό εξάμηνο! (Αυτό εφαρμόστηκε φέτος για όλες τις σχολές, εμείς όμως το είχαμε στο τμήμα μας εδώ και 1-2 χρόνια)
Εχουμε περισσότερα παιδαγωγικά μαθήματα σε σχέση με τις άλλες φιλολογίες και μπορούμε να κάνουμε πρακτική σε σχολεία. Το πρόγραμμα της εξεταστικής ανακοινώνεται πολύ πριν τα Χριστούγεννα (αρχές Δεκεμβρίου) και έτσι όσοι δε μένουν Κομοτηνή, μπορούν να κανονίσουν το πρόγραμμά τους ευκολότερα. Είμαστε χωρισμένοι σε τμήματα και γίνεται καλύτερο μάθημα, ενώ σε άλλες σχολές υπάρχει ενα χάος στα αμφιθέατρα. Τα μαθήματα επιλογής πλέον αναγνωρίζονται στο πτυχίο ενώ παλιά δεν αναγνωρίζονταν. Δωρεάν σίτιση, και όχι όπως στο παμακ που πληρώνουν 3 ευρώ για να φάνε. Οι παρατάξεις διοργανώνουν ημερίδες και δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης, που μπορούν να μπουν στο βιογραφικό μας. Και τέλος, ενημερώνουν τους φοιτητές για τις ακυρώσεις και τις αναπληρώσεις. Αν για παράδειγμα εγώ έχω μάθημα στις 12 και ο καθηγητής το ακυρώσει, τα παιδιά απ' τις παρατάξεις πηγαίνουν απ' τις 9 το πρωί στη σχολή και βλέπουν τις ανακοινώσεις στη γραμματεία και στέλνουν μηνύματα στους φοιτητές. Ο υπεύθυνος πληροφορικής πηγαίνει στο πανεπιστήμιο στις 2 το μεσημέρι, και έτσι απ' τη σελίδα της σχολής δε γίνεται να μάθουμε αν το μάθημα στις 12 θα γίνει ή όχι. Και το βασικότερο, οι σημειώσεις. Βγάζουν αρκετά καλές σημειώσεις, τουλάχιστον στο τμήμα μου. Σ' ενα μάθημα που δε παρακολουθούσα, πήρα τις σημειώσεις απ' την παράταξη και το πέρασα με 7 :)
Πιστεύω οτι αν γίνονται όλα ήρεμα και με συζητήσεις, μπορούν να επιτευχθούν πολλά πράγματα. Αν επικρατεί το χάος και οι παραταξιακοί δέρνονται μεταξύ τους, τότε δε θα υπάρξει κανένα κέρδος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Ρε φιλε Σταυρο ωραια ολα αυτα,πολυ και καλη οργανωση και μπραβο σας αν ευθυνονται οι παραταξεις για αυτο...Απλα πιστευω οτι θα ηταν εφικτα ολα αυτα και χωρις τις παραταξεις...οπως η μεταφορα με τα αστικα δωρεαν κτλ που στην παλια μου σχολη στο τει κοζανης το πετυχαμε μονοι μας....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,408 μηνύματα.
Ρε φιλε Σταυρο ωραια ολα αυτα,πολυ και καλη οργανωση και μπραβο σας αν ευθυνονται οι παραταξεις για αυτο...Απλα πιστευω οτι θα ηταν εφικτα ολα αυτα και χωρις τις παραταξεις...οπως η μεταφορα με τα αστικα δωρεαν κτλ που στην παλια μου σχολη στο τει κοζανης το πετυχαμε μονοι μας....

Συμφωνώ, γίνονται και απ' το σύλλογο φοιτητών όλα αυτά, αχρωμάτιστα. Αλλά ο ΣΦ απαρτίζεται απο άτομα π ανήκουν σε παρατάξεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angel27

Νεοφερμένος

Ο Angel27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 79 μηνύματα.
Απλα ξερεις καναμε ολοι τα παραπονα μας στην διοικηση γιατι τα αστικα μας επιναν το αιμα και πηγαμε χωρις κομματικα ''χρωματα''..αυτο θελω να πω..αλλα καταλαβα τι λες κι εσυ.....απλα εκει σε εσας γινεται δουλεια και μακαρι να ηταν παντου ετσι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NimertiS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η NimertiS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Εμάς πάντως στην αθάνατη Παντειάρα τίποτα δεν έχουν κάνει οι παρατάξεις,μόνο όταν ήμουν 1ο έτος το ΠΚΣ (δεν ξέρω αν μετονομάστηκε από τότε)
πούλησε τσαμπουκά στον πρύτανη και πήραμε οι πρωτοετείς βιβλία νωρίς. Μετά τίποτα...Εκδρομές σε Πήλιο θυμάμαι από αφίσες,ενώ οι αντίπερα όχθες (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) συστήνανε...Αράχωβα. Επίσης,ρεμπετάδικα η' μπουζούκια αντίστοιχα,τρομερή προσφορά.

Πάντως τόσα χρόνια ακόμα δεν είδα τη νεολέρα ΦΩΣ του ΛΑΟΣ,φήμες λένε πως είναι ένα άτομο.

Μακάρι να καταργούνταν οι παρατάξεις,αλλά δεν νομίζω να γίνεται...


Πάντως,από πέρυσι βλέπω πως η γραμματεία μας πετάει,χωρίς πλάκα.
Και με πρόβλημα που είχα με το πτυχίο μου με εξυπηρέτησαν και σε άλλα θέματα που είχα και πάντα με το χαμόγελο.
Και φέτος στο τμήμα Επικοινωνίας βλέπω πως διαθέτει επίσης καλή γραμματεία,ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GeorgeRtr

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο GeorgeRtr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 203 μηνύματα.
off: Πώς διακρίνεται ο στρατευμένος αριστερούλης; από την εμφάνιση; από τη βρώμα; από το ριζοσπάστη στη κωλότσεπη;
από το τι λέει; ξέρω γω αν ας πούμε μιλάει για κρατικές παροχές και ευθύνες της πολιτείας είναι στρατευμένος αριστερούλης ενώ αν κατηγορεί τους ξύστες φοιτητές και τις παρατάξεις είναι συνειδητοποιημένος ανεξάρτητος πολίτης;
να ξέρω κι εγώ να τους αποφεύγω άμα είναι

Πές τα, ρε συμφοιτητή. Νομίζω τα πρώτα είναι λίγο τραβηγμένα. Από το τι λέει κυρίως. Όταν ακούς για καπιταλισμό τουλάχιστον 1 φορά σε κάθε 50 λέξεις που πετάει, όταν μιλάει για κράτος, κράτος, κράτος και κοινωνικές παροχές, τότε καταλαβαίνεις τι πραγματικά είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

daria

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η daria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 160 μηνύματα.
Πάντως,από πέρυσι βλέπω πως η γραμματεία μας πετάει,χωρίς πλάκα.
Και με πρόβλημα που είχα με το πτυχίο μου με εξυπηρέτησαν και σε άλλα θέματα που είχα και πάντα με το χαμόγελο.
Και φέτος στο τμήμα Επικοινωνίας βλέπω πως διαθέτει επίσης καλή γραμματεία,ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.

Τι τυχεροί που είστε!!!Ζηλεύω!!
Φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να υπάρχουν, αλλά έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι -κομματικές-παρατάξεις δε νομίζω ότι προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον πανεπιστημιακό χώρο (πέρα από τα πάρτυ!! )
Το κωμικοτραγικό όμως είναι <<οι καταλήψεις >> και ο τρόπος που αποφασίζονται....Μία μερίδα κομματοποιημένων φοιτητών με ξύλινο λόγο να''κλείνει'' το πανεπιστήμιο κάθε χρόνο ....και φυσικά πρύτανης και καθηγητές αμέτοχοι εκείνη τη στιγμή...Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο καταστατικό που επιτρέπει το δικαίωμα στην κατάληψη....αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε το θεωρώ ούτε σωστό ούτε λογικό ανά πάσα στιγμή οι φοιτητές των κομμάτων να εμποδίζουν τη λειτουργία του ''δημοσιου'' πανεπιστημίου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top