×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης

Το Chat and fun! είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68,989 μέλη και 2,479,284 μηνύματα σε 78,969 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το Chat and fun! άλλα 151 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο Chat and fun!!

Εγγραφή Βοήθεια

Παλέρμο Extreme : Απορίες/Απαντήσεις και γνώμες!

dimijim (Δημήτρης)

Διάσημο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O dimijim έγραψε: στις 01:07, 14-08-16:

#301
Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Εδώ το 'χασα λίγο.
Η αλλαγή του ΔΑ λες ότι γίνεται και ανακοινώνεται σε περίπτωση που μέχρι το τέλος της παράτασης αυτός που θέλει να σώσει έχει παραμείνει mvp/στους mvp;
Αν όμως ο ΔΑ διαλέξει να παραμείνει κάποιος που δεν είναι original mvp μετά τη λήξη της παράτασης τότε και δεν ανακοινώνεται κάτι στο δημόσιο και δεν σπατάλησε την ιδιότητά του; Ή την σπατάλησε και απλά δεν γράφεται στο δημόσιο;
Η αλλαγή του ΔΑ γίνεται και ανακοινώνεται πάντα. Κι είναι μοναδική, δηλαδή μπορεί να γίνει μόνο μία φορά. Αν δεν έχει επιλέξει τον mvp, τότε απλά αλλάζουν τυπικά οι ψήφοι αλλά δεν αποχωρεί αυτός που ήθελε ο ΔΑ. Δηλαδή, όπως λες, σπατάλησε την ιδιότητά του.

Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Αντίστοιχα πάνω σε αυτά, μπορεί ο ΔΑ να διαλέξει να διώξει άτομο με ασυλία από τον αυτοκράτορα;
Αυτό το άφησα για να συζητηθεί.
Στους κανόνες γράφει:
Αυτοκράτορας
Μετά την πρώτη ψηφοφορία, στη διάρκεια της νύχτας, έχει τη δυνατότητα να δίνει απαλλαγή από την ψηφοφορία (ασυλία) σε όποιον παίκτη επιθυμεί στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στη ΣΕ. Η απόφαση του αυτοκράτορα ανακοινώνεται μετά τη δολοφονία. Μπορεί να εξαιρέσει και τον εαυτό του μια φορά σε όλο το παιχνίδι. Η ασυλία ΔΕΝ προστετεύει τον παίχτη από τις κάρτες ίντριγκας.
Εάν ήμουν ΣΕ κι έπρεπε μόνος μου να ερμηνεύσω επί τόπου τους κανόνες και να αποφασίσω, θα έλεγα ότι απαλλαγή από την ψηφοφορία σημαίνει ότι το άτομο που έχει την ασυλία δεν είναι καν μεταξύ των ατόμων που μπορούν να ψηφισθούν άρα δεν έχει ούτε τις μηδενικές ψήφους κι άρα δε μπορεί να επιλεγεί από το ΔΑ.

Edit:
Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Στο σενάριο που είπα παραπάνω το οποίο λήγει σε ισοψηφία 3-3, αν ενεργήσει ο ΔΑ δεν κάνει στην πραγματικότητα αντιστροφή ψήφων, καθώς αυτό δεν θα είχε αποτέλεσμα προφανώς, οπότε απλά φεύγει εκείνος που διάλεξε ο ΔΑ;
Γιατί φεύγει αυτός που επέλεξε ο ΔΑ; Αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το σενάριο και νομίζω το έχεις μπερδέψει λίγο.
Έστω ότι στο τέλος της ψηφοφορίας έχουμε αποτέλεσμα Α-3 και Β-3 κι ο ΔΑ αποφασίζει την αλλαγή μεταξύ Α και Β. Η αλλαγή γίνεται καθώς θεωρούμε ότι αλλάζονται οι πραγματικές ψήφοι που έχουν λάβει και συνεπώς εάν ο Δήμαρχος έχει ψηφίσει τον Α τότε η ψήφος του Δημάρχου μεταφέρεται στο Β. Εάν δηλαδή έχουμε το σενάριο Α-3 Β-3 κι ο ΔΑ αποφασίσει την αλλαγή των μεταξύ τους ψήφων, υπάρχουν τα εξής αποτελέσματα:
 • Αν ο Δήμαρχος αρχικά είχε ψηφίσει τον Α, αποχωρεί ο Β.
 • Αν ο Δήμαρχος αρχικά είχε ψηφίσει το Β, αποχωρεί ο Α.
 • Αν ο Δήμαρχος δεν έχει ψηφίσει κανέναν από τους δύο, γίνεται δημοσκόπηση ανάμεσα σε Α και Β.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimijim : 14-08-16 στις 01:08. Αιτία: merge
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

i_lie_us

Διάσημο Μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 804 μηνύματα.

O i_lie_us έγραψε: στις 01:25, 14-08-16:

#302
Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Ok, νομίζω τώρα το έχω. Α-5, Β-3 στις 20:00
Μήνυμα από τον ΔΑ για ανταλλαγή μεταξύ Α-Β στην παράταση.
Α-3, Β-3 στις :10. Αν υπάρχει ψήφος του Δήμαρχου σε κάποιον από τους δύο αυτή λογίζεται ως μία παραπάνω και μετά έχουμε αντιστροφή, αλλιώς πάμε κατευθείαν σε δημοσκόπηση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση ανακοινώνεται το τι ζήτησε ο ΔΑ να γίνει, καθώς και αν ψήφισε έναν από τους 2 ο Δήμαρχος.
Ελπίζω να το ξεκαθάρισα πλέον


Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Εάν ήμουν ΣΕ κι έπρεπε μόνος μου να ερμηνεύσω επί τόπου τους κανόνες και να αποφασίσω, θα έλεγα ότι απαλλαγή από την ψηφοφορία σημαίνει ότι το άτομο που έχει την ασυλία δεν είναι καν μεταξύ των ατόμων που μπορούν να ψηφισθούν άρα δεν έχει ούτε τις μηδενικές ψήφους κι άρα δε μπορεί να επιλεγεί από το ΔΑ.
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ότι δηλαδή εφόσον έχει ασυλία από τις ψηφοφορίες, δεν μπορούν να τον ακουμπήσουν ακόμα κι αυτές που μπορεί να του φορτώσει ο ΔΑ.
Αν συμφωνήσουμε ότι αυτό ισχύει, θα μπορούσε και αυτό να αναγραφεί στους κανόνες.

Ξέρω, έχω ζητήσει να γραφτούν πολλά πράγματα στους κανόνες ήδη, αλλά απλά τα προτείνω για να μου φαίνονται όσο πιο πλήρεις γίνεται
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 11:54, 16-08-16:

#303
Ας απαντήσω κι εγώ σε μερικά πράγματα μια που είμαστε εδώ.

Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Τέλος, για να προχωρήσω σε μια ακόμη συζήτηση που πρέπει να γίνει, η μόνη περίπτωση να ακυρωθεί το κάρφωμα είναι να μην είναι ζωντανός ο Μαφιόζος τη στιγμή της ανακοίνωσης του καρφώματος. Για μένα είναι must ο Μαφιόζος να είναι ζωντανός εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε αν αποτύχει το κάρφωμα, να μπορεί να δεχθεί το penalty της οριστικής αποχώρησης. Υπάρχουν όμως δύο προβληματισμοί:
 • Αν ο Μαφιόζος που εκτελεί το κάρφωμα, το δηλώσει στη ΣΕ, αλλά μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης αποχωρήσει, είτε με ψηφοφορία, είτε πιο πιθανά με ΑΠ, τότε το κάρφωμα ακυρώνεται. Πρέπει όμως να έχει η Μαφία τη δεύτερη ευκαιρία να το στείλει ξανά ή θεωρείται ότι έχει χάσει το δικαίωμα να εκτελέσει το συγκεκριμένο κάρφωμα;
 • Αν ο Μαφιόζος που εκτελεί το κάρφωμα δολοφονηθεί από τη Μάγισσα την ίδια μέρα και παράλληλα το κάρφωμα είναι αποτυχημένο (για χάριν ευκολίας στο σενάριο, το ίδιο θα ισχύει κι αν είναι επιτυχημένο) τότε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Προηγείται η δράση της Μάγισσας κι άρα ο Μαφιόζος μετατρέπεται σε φάντασμα κι αφού δεν είναι ζωντανός τη στιγμή της ανακοίνωσης, το κάρφωμα ακυρώνεται; Ή προηγείται η το κάρφωμα, ο Μαφιόζος φεύγει οριστικά από το παιχνίδι κι η Μάγισσα χάνει την ιδιότητά της να δολοφονήσει;
Αυτό που περιγράφεις εδώ Δημήτρη είναι ζήτημα του πώς διαχειριζόμαστε τον χρόνο στο Παλέρμο. Αν απαντήσουμε στο πότε γίνεται το κάρφωμα τότε λύνουμε και τα προβλήματά μας. Σ' αυτό έχουμε τις εξής περιπτώσεις.

 • Το κάρφωμα εκτελείται την στιγμή που λαμβάνει η ΣΕ το πμ. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η περίπτωση αλλά οφείλουμε να την εξετάσουμε. Αυτό σημαίνει ότι μόλις φτάσει το πιμι στην ΣΕ το κάρφωμα έχει γίνει, άρα είτε έχει αποχωρήσει οριστικά ο παίκτης που καρφώνει, είτε ο παίκτης που καρφώνεται. Φυσικά αυτό συνεπάγεται ότι ο μαφιόζος που κάνει το κάρφωμα πρέπει να είναι ενεργός παίκτης την δεδομένη στιγμή. Άρα στα θέματα που προκύπτουν έχουμε:
  1. Αν το πιμι φτάσει στην ΣΕ μετά τις 03:00, και ο μαφιόζος που το εκτελεί έχει πέσει θύμα της μάγισσας, το κάρφωμα είναι μη γενόμενο. Αν το πιμί φτάσει πριν τις 03:00, το κάρφωμα έχει γίνει κανονικά και ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του στην 13:00.(Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα με το τι γίνεται αν το κάρφωμα είναι αποτυχημένο και τι ανακοίνωση πρέπει να κάνει η ΣΕ).
  2. Έστω ότι παίζεται ΑΠ στον μαφιόζο που εκτελεί το κάρφωμα στις 23:47 την ημέρα πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Αν η ΣΕ έχει πιμι πριν τις 23:47, τότε πάλι έχουμε κανονικά κάρφωμα(αν είναι αποτυχημένο, ανακοινώνεται ότι ο μαφιόζος τελικά αποχωρεί οριστικά). Εδώ όμως έχουμε την περίπτωση όπου το κάρφωμα γίνεται από ένα φάντασμα. Η ΣΕ δεν δέχεται πιμι από φαντάσματα για κάποια δράση, άρα δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει πιμι καρφώματος μετά την ΑΠ.
  3. Έστω ότι ένας μαφιόζος στέλνει πιμι για κάρφωμα στην ΣΕ μεταξύ 13:00 - 20:00 και στην συνέχεια με την λήξη της ψηφοφορίας είναι ο mvp. Με την συγκεκριμένη θεώρηση πάλι γίνεται κανονικά το κάρφωμα και πάλι προκύπτει το ζήτημα ότι το κάρφωμα έχει γίνει από ένα φάντασμα, άρα το penalty της αποτυχίας είναι σημαντικά μικρότερο. Αυτό μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν όπλο από μία μαφία που δεν είναι και πολύ σίγουρη ή δεν έχει Χρησμό για να προσπαθήσει να πετάξει έναν παίκτη που της μπαίνει στο μάτι με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
  Όπως νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα, η αντιμετώπιση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να βλέπουμε καρφώματα από φαντάσματα. Κάτι που κατά την γνώμη μου είναι εκτός του πνεύματος του παιχνιδιού και δίνει(άλλο ένα) όπλο στην μαφία για να ξεφορτώνεται πιθανώς παίκτες που την ενοχλούν.
  Επίσης προκύπτει και το ζήτημα του τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε αποτυχημένο κάρφωμα και δολοφονία μάγισσας ταυτόχρονα στο ίδιο άτομο. Η πληροφορία ότι κάποιος δολοφονείται είναι πολύ σημαντική και δεν μπορεί να παραλείπεται, αλλά πώς μπορεί να το διαχειριστεί μία ΣΕ και τι ανακοίνωση να κάνει;(Μην ξεχνάμε εδώ ότι η ανακοίνωση δολοφονίας/δολοφονιών, δεν πρέπει να δίνει στους παίκτες στο πιάτο το τι συνέβη, αλλά πρέπει να το βρούν μόνοι τους).
 • Το κάρφωμα εκτελείται παντα στη 13:00. Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου. Αυτό σημαίνει ότι με το πιμι του, ο μαφιόζος γνωστοποιεί στην ΣΕ την πρόθεση του να καρφώσει κάποιον παίκτη στη 13:00. Αυτό μας γλιτώνει από πολλές σκέψεις του τι έγινε πρώτα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δούμε φάντασμα να καρφώνει. Όλες οι δράσεις έχουν ήδη γίνει, άρα σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις(δολοφονία μάγισσας, ΑΠ, ψηφοφορία) το κάρφωμα δεν εκτελείται. Το ζήτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται με το δικαίωμα καρφώματος της μαφίας. Παίρνει δεύτερη ευκαιρία ή όχι; Εγώ τείνω προς το όχι, έχοντας στο μυαλό την δολοφονία της μάγισσας και πως χάνεται αν κοιμηθεί μαζί της η πόρνη εκείνο το βράδυ.
Ο λόγος που ανάγω το ζήτημα των καρφωμάτων σε χρονικό ζήτημα, είναι ότι έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να βρούμε μία καθαρή λύση που να αντιμετωπίζει άμεσα (σχεδόν) όλα τα ζητήματα γύρω από τα καρφώματα. Αν πάμε να βρούμε λύση εκτός αυτού πιθανότατα θα μπλέξουμε περισσότερο το παιχνίδι και θα αφήσουμε κενά, τα οποία θα πρέπει εκ νέου να βρούμε τρόπο να μπαλώσουμε. Θεωρώ καλύτερο να επεμβουμε στον μηχανισμό του παιχνιδιού για την λύση, παρά να διορθώνουμε με μπαλώματα ό,τι ζητήματα προκύπτουν.

*Όλο το παραπάνω γράφτηκε με την παραδοχή ότι όλοι οι ρόλοι που δρουν την νύχτα θεωρούμε ότι η δράση τους γίνεται στις 03:00, εκτός της πόρνης που δρα στις 00:00 και του δικηγόρου που η δράση του ενεργοποιείται υπό συγκεκριμένες συνθήκες στις 20:10. Περισσότερα γι' αυτό πιο κάτω.


Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Κατά τ' άλλα (κυρίως απορίες μου είναι):

Υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής σε δημοσκόπηση σε παίκτη που η/οι ψήφος/οι του ακυρώθηκαν; Αν όχι (και εγώ στο όχι συμφωνώ), να προστεθεί στους κανόνες.
Αντίστοιχα για το ρόλο του Δημάρχου. Όπως τελικά το σκέφτομαι, θα πρέπει να πηγαίνει πακέτο με το δικαίωμα ψήφου που έχει η όχι ο παίκτης του οποίου την/τις ψήφους ακύρωσαν. Αν δηλαδή πούμε πως οι "ακυρωμένοι" ψηφοφόροι "κουβαλάνε" το ότι ακυρώθηκαν κατά την κανονική ψηφοφορία και στη δημοσκόπηση, τότε θα πρέπει και ο Δήμαρχος να κουβαλήσει την ιδιότητά του στη δημοσκόπηση. Άλλωστε, εφόσον καταλήξαμε σε δημοσκόπηση, για την συγκεκριμένη μέρα η ιδιότητα του Δημάρχου δεν χρησιμοποιήθηκε, άρα λογικό μου φαίνεται σε περίπτωση ισοψηφίας μετά από δημοσκόπηση να λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του. Διαφορετικά, (αν υπάρχει ισοψηφία μετά και από δημοσκόπηση), υποθέτω έχουμε κλήρωση από τη ΣΕ για το ποιος φεύγει.


Αυτά τα βάζω μαζί, γιατί πιθανότατα να πρέπει να τα σκεφτούμε σαν ένα ζήτημα.

 • Για τις ψήφους που έχουν ακυρωθεί: Η δημοσκόπηση δεν είναι νέα ψηφοφορία, αλλά συμπληρωματική. Κατά την γνώμη μου, όποιος χάνει το δικαίωμα ψήφου στην κύρια ψηφοφορία δεν μπορεί να το παίρνει πίσω στην συμπληρωματική. Άρα θεωρώ ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στην δημοσκόπηση όσοι έχουν ακυρωθεί οι ψήφοι τους.
 • Για τον Δήμαρχο στην δημοσκόπηση: Ίσως να έχεις δίκιο και να πρέπει να κουβαλά την ιδιότητά του ο Δήμαρχος αν δεχτούμε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν ακυρωμένες ψήφους και αφού κάνουμε το ίδιο με όσους πήραν απουσία. Βέβαια εδώ υπάρχει και η αντίρρηση ότι το ένα αφορά δράση κάρτας και το άλλο ρόλου, οπότε καλό θα ήταν να ακούσουμε περισσότερες απόψεις σχετικά με το θέμα.

Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Ιδιότητα ΔΑ: Δεν είχα καταλάβει ότι μπορεί και να επιλέξει άτομο χωρίς ψήφους για να αποχωρήσει. (Υποθέτω αυτό θα ισχύει εφόσον το έγραφαν στο #44).Έχω κάποιες υπο-απορίες πάνω σε αυτό
  • Μπορεί να επιλέξει να φύγει άτομο που έχει πάρει ασυλία από αυτοκράτορα εκείνη τη μέρα; (Λογικά όχι i guess)
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Κι εγώ σαν ΣΕ το ίδιο θα έκανα, διότι θεωρητικά η ασυλία του αυτοκράτορα(εδώ θα προσθέσω και την κάρτα Εξαίρεση Ψηφοφορίας, γιατί είναι η ίδια δράση πρακτικά) θέτουν κάποιον εκτός της διαδικασίας της ψηφοφορίας, άρα δεν είναι λογικό να μπορεί να καταλήξει mvp αυτός που έχει την ασυλία του αυτοκράτορα ή έχει παίξει Εξαίρεση.


Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us

Ξέρω, έχω ζητήσει να γραφτούν πολλά πράγματα στους κανόνες ήδη, αλλά απλά τα προτείνω για να μου φαίνονται όσο πιο πλήρεις γίνεται
Δεν γίνεται να τα βάλουμε όλα αυτά στους κανόνες. Είναι ικανοποιητικά τεκμηριωμένοι ώστε να μπορεί να γίνει το παιχνίδι μια χαρά. Αν κάθε τρεις και λίγο προσθέτουμε και από μία διευκρίνηση οι κανόνες θα γίνουν ολόκληρο βιβλίο και δεν θα είναι πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού, αλλά εγχειρίδιο τακτικής. Είναι καλό να ξεκαθαρίζουμε κάποια ζητήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να μπουν όλα αυτά μέσα στους κανόνες.

Πάμε τώρα σε μερικά ζητηματάκια που έχω εγώ στο μυαλό μου:
 • Δεν ξέρω αν το έχουμε ξεκαθαρίσει, αλλά τι γίνεται αν ο μαφιόζος που πηγαίνει να σκοτώσει τον ΑΜ είναι ο προστατευόμενος του Γιατρού;
 • Ίσως να ήταν καλή ιδέα να πέσουν προτάσεις για να δώσουμε κάποιο κίνητρο στον ΑΜ, για να μπορεί να κερδίσει μόνος του. Το μαστίγιο το βάλαμε, αλλά λογικά χρειάζεται και καρότο.
 • Σε συνέχεια του σχολίου μου πάνω στα καρφώματα, έχω να προτείνω το να δημιουργήσουμε ένα ξεκάθαρο timeframe στο παιχνίδι για το πότε γίνεται κάθε τι. Αναφέρομαι στις δράσεις ρόλων, διότι οι κάρτες είναι άλλη περίπτωση. Οι ΣΕ το κάνουν αυτό άτυπα, αλλά θεωρώ πως θα βοηθούσε να το ξεκαθαρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται, γιατί είναι σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού και μπορεί να οδηγήσει σε αχρείαστα μπερδέματα. Αναλυτικότερα τι εννοώ:
  1. 00:00 : Μέσο της νύχτας. Δράση Πόρνης. Η ΣΕ μπορεί πλέον να μοιράζεται πληροφορίες με τους ρόλους που πρέπει να μοιραστεί.
  2. 03:00 : Τέλος νύχτας. Δράση των υπόλοιπων ρόλων που δρουν την νύχτα. Τα θύματα δολοφονούνται ή σώζονται εκείνη την ώρα, οπότε στα μάτια της ΣΕ είναι ήδη φαντάσματα.
  3. 13:00 : Ανακοίνωση δολοφονιών και εκτέλεση καρφωμάτων.
  4. 17:00 : Έναρξή της περιόδου που διαλέγει η πόρνη με ποιον θα κοιμηθεί
  5. 20:00 : Λήξη ψηφοφορίας, καταγραφή απουσιών.
  6. 20:05 : Έναρξη παράτασης ψηφοφορίας.
  7. 20:10 : Λήξη παράτασης ψηφοφορίας. Δράση ρόλων που επιδρούν στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Κατα σειρά: 1. Δήμαρχος, 2. Δικηγόρος, 3. ΔΑ. Ανακοίνωση του mvp(έαν υπάρχει δημοσκόπηση αυτό αλλάζει). Αρχή νύχτας.
  *Το παραπάνω χρονικό πλαίσιο γράφτηκε με την παραδοχή ότι τα καρφώματα εκτελούνται στη 13:00 και όλοι οι ρόλοι της νύχτας δρουν στις 03:00, πλην της πόρνης που δρα στις 00:00 και του δικηγόρου που η δράση του ενεργοποιείται υπό συγκεκριμένες συνθήκες στις 20:10.
 • Να καταλήξουμε κάπου στο ζήτημα της ΑΠ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimijim (Δημήτρης)

Διάσημο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O dimijim έγραψε: στις 01:44, 17-08-16:

#304
Ας απαντήσω συνοπτικά σε κάποια απ τα θέματα που έθιξε ο Ακριβός...

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Το κάρφωμα εκτελείται παντα στη 13:00. Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου. Αυτό σημαίνει ότι με το πιμι του, ο μαφιόζος γνωστοποιεί στην ΣΕ την πρόθεση του να καρφώσει κάποιον παίκτη στη 13:00. Αυτό μας γλιτώνει από πολλές σκέψεις του τι έγινε πρώτα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δούμε φάντασμα να καρφώνει. Όλες οι δράσεις έχουν ήδη γίνει, άρα σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις(δολοφονία μάγισσας, ΑΠ, ψηφοφορία) το κάρφωμα δεν εκτελείται. Το ζήτημα που προκύπτει είναι τι γίνεται με το δικαίωμα καρφώματος της μαφίας. Παίρνει δεύτερη ευκαιρία ή όχι; Εγώ τείνω προς το όχι, έχοντας στο μυαλό την δολοφονία της μάγισσας και πως χάνεται αν κοιμηθεί μαζί της η πόρνη εκείνο το βράδυ.
Αρχικά, συμφωνώ ότι τα καρφώματα εκτελούνται στις 13:00 κι ότι ο Μαφιόζος θα πρέπει να είναι ενεργός τη στιγμή του καρφώματος, προκειμένου αυτό να μπορεί να εκτελεστεί. Διαφωνώ όμως με το να μη δίνεται δεύτερη ευκαιρία στη Μαφία για το κάρφωμα. Το κάρφωμα, εκτός από ένα όπλο της Μαφίας όπως το βλέπετε οι περισσότεροι, είναι κι ένα penalty για όσους δεν παίζουν το ρόλο του ΑΜ/Πληροφοριοδότη/Ντέτεκτιβ σωστά. Δεν είναι απλά ένας τρόπος να αποκτήσει πλεονέκτημα η μία ομάδα, όπως πχ με τη δολοφονία της Μάγισσας. Γι αυτό το λόγο άλλωστε προστέθηκε και το κάρφωμα του ΑΜ, για να μη μπορεί να βγαίνει ο ΑΜ και να παίζει απροκάλυπτα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ρόλους που έχουν πληροφορίες και θα είναι λάθος αυτοί να μη μπορούν να αποχωρίσουν επειδή η Μάγισσα εκείνο το βράδυ δολοφόνησε το Μαφιόζο που κάρφωνε. Αν παίζουν τόσο απροκάλυπτα, δε θα πρέπει να τους δίνουμε έστω κι αυτή τη μικρή πιθανότητα να κυκλοφορούν ελεύθεροι καταστρέφοντας το παιχνίδι. Κάνω λάθος; Η μέση λύση που προτείνω εγώ είναι να μην έχει η Μαφία δεύτερη ευκαιρία, αλλά να έχει, εφόσον το επιθυμεί, τη δυνατότητα να επιλέξει και 2ο Μαφιόζο να εκτελέσει το κάρφωμα, εφόσον ο 1ος δολοφονηθεί από τη Μάγισσα. Αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση δολοφονίας από τη Μάγισσα, για την ΑΠ δε χρειάζεται να υπάρχει τέτοια ρύθμιση, να κοιτάξει η Μαφία να στείλει το πιμι στις 12:59:59, όταν και θα είναι σίγουρη ότι δεν έπεσε η ΑΠ σε μέλος της.

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Για τις ψήφους που έχουν ακυρωθεί: Η δημοσκόπηση δεν είναι νέα ψηφοφορία, αλλά συμπληρωματική. Κατά την γνώμη μου, όποιος χάνει το δικαίωμα ψήφου στην κύρια ψηφοφορία δεν μπορεί να το παίρνει πίσω στην συμπληρωματική. Άρα θεωρώ ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στην δημοσκόπηση όσοι έχουν ακυρωθεί οι ψήφοι τους.
Εδώ δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη, θέλω όμως να διατυπώσω το θέμα λίγο διαφορετικά: θεωρούμε ότι η κάρτα ακυρώνει την ψήφο προς τον παίχτη που ψηφίζεται ή ότι η κάρτα ακυρώνει το δικαίωμα ψήφου στον παίχτη που ψηφίζει; Αν ισχύει το πρώτο, υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στη δημοσκόπηση. Αν ισχύει το δεύτερο, όχι.

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Για τον Δήμαρχο στην δημοσκόπηση: Ίσως να έχεις δίκιο και να πρέπει να κουβαλά την ιδιότητά του ο Δήμαρχος αν δεχτούμε ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν ακυρωμένες ψήφους και αφού κάνουμε το ίδιο με όσους πήραν απουσία. Βέβαια εδώ υπάρχει και η αντίρρηση ότι το ένα αφορά δράση κάρτας και το άλλο ρόλου, οπότε καλό θα ήταν να ακούσουμε περισσότερες απόψεις σχετικά με το θέμα.
Εδώ θα πάρω θέση υπέρ του να μετράει η ιδιότητα και στη δημοσκόπηση. Εκτός του ότι αυτός είναι ο ρόλος του, θα το θέσω κι αυτό λίγο διαφορετικά. Μου φαίνεται πιο σωστό να κρίνει την ισοψηφία ο Δήμαρχος παρά η κληρωτίδα, καθώς αν κι η δημοσκόπηση λήξει σε ισοψηφία, μετά ακολουθεί κλήρωση. Βέβαια, θα μπορούσαμε πάνω σ αυτό, ο Δήμαρχος να κρίνει μόνο τη 2η δημοσκόπηση εφόσον οδηγηθεί σε ισοψηφία κι όχι την 1η.

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Δεν γίνεται να τα βάλουμε όλα αυτά στους κανόνες. Είναι ικανοποιητικά τεκμηριωμένοι ώστε να μπορεί να γίνει το παιχνίδι μια χαρά. Αν κάθε τρεις και λίγο προσθέτουμε και από μία διευκρίνηση οι κανόνες θα γίνουν ολόκληρο βιβλίο και δεν θα είναι πλέον οι κανόνες του παιχνιδιού, αλλά εγχειρίδιο τακτικής. Είναι καλό να ξεκαθαρίζουμε κάποια ζητήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να μπουν όλα αυτά μέσα στους κανόνες.
Εδώ συμφωνώ σ όλα με τον Ακριβό.

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Δεν ξέρω αν το έχουμε ξεκαθαρίσει, αλλά τι γίνεται αν ο μαφιόζος που πηγαίνει να σκοτώσει τον ΑΜ είναι ο προστατευόμενος του Γιατρού;
Διάβασε κανόνες...

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Ίσως να ήταν καλή ιδέα να πέσουν προτάσεις για να δώσουμε κάποιο κίνητρο στον ΑΜ, για να μπορεί να κερδίσει μόνος του. Το μαστίγιο το βάλαμε, αλλά λογικά χρειάζεται και καρότο.
Θα μπορούσε, για όσο διάστημα παραμένει ενεργός στο παιχνίδι ο ΦανΒ, να έχει κάποιο bonus ο ΑΜ. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάθε 2η μέρα (Δε-Τε-Παρ) να ρωτάει για την ταυτότητα ενός παίχτη, όπως κι ο Ντέτεκτιβ. Κι όταν ο ΦανΒ γίνει φάντασμα, να χάνει αυτό το bonus ο ΑΜ. Έτσι, όχι μόνο θα φοβάται να καρφωθεί, αλλά θα έχει και λόγο να τον προστατεύει και να το θέλει να μείνει και μέχρι αργά στο παιχνίδι. Και θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς η Μαφία θα ψάχνει για κάρφωμα και τα άτομα που προστατεύουν τον ΦανΒ. Και θα είναι στρατηγικής σημασίας το πότε ο ΑΜ θα αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει ο ΦανΒ και να στερηθεί ο ίδιος το bonus που θα έχει αλλά, εφόσον το έχει πάει καλά μέχρι εκείνο το σημείο κι είναι ο τελευταίος επιζών ο ΦανΒ, να ενεργοποιηθεί η ιδιότητά του να δολοφονεί ο ίδιος. Θα το αφήσω να το σκεφτείτε και να το εμπλουτίσετε αν θέλετε, θα πω όμως προκαταβολικά ότι διαφωνώ με την ίδεα ενός Serial Killer, δηλαδή το bonus που θα παίρνει ο ΑΜ να είναι δολοφονία.
Επίσης, για να βοηθηθεί η νίκη του ΑΜ, μπορούμε εύκολα να του εξασφαλίσουμε τις δολοφονίες. Μπορούμε πχ, τα θύματα του ΑΜ να μη σώζονται από κανέναν, είτε είναι Γιατρός, είτε Μάγισσα, είτε Πόρνη. Μόνο το Αλεξίσφαιρο να σώζεται. Δεν είναι ακριβώς κίνητρο, αλλά δεδομένου και το πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να γίνουν καθαρές δολοφονίες σε late game, θα βοηθήσει αρκετά τον ΑΜ να κερδίσει.

Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Δε διαφωνώ με το timeframe. Απλά θα πρέπει να το επεξεργαστούμε σωστά και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάθε πιθανό σενάριο για να αποφύγουμε λάθη που θα φέρουν προβλήματα σε επόμενες ΣΕ.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 10:20, 18-08-16:

#305
Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Αρχικά, συμφωνώ ότι τα καρφώματα εκτελούνται στις 13:00 κι ότι ο Μαφιόζος θα πρέπει να είναι ενεργός τη στιγμή του καρφώματος, προκειμένου αυτό να μπορεί να εκτελεστεί. Διαφωνώ όμως με το να μη δίνεται δεύτερη ευκαιρία στη Μαφία για το κάρφωμα. Το κάρφωμα, εκτός από ένα όπλο της Μαφίας όπως το βλέπετε οι περισσότεροι, είναι κι ένα penalty για όσους δεν παίζουν το ρόλο του ΑΜ/Πληροφοριοδότη/Ντέτεκτιβ σωστά. Δεν είναι απλά ένας τρόπος να αποκτήσει πλεονέκτημα η μία ομάδα, όπως πχ με τη δολοφονία της Μάγισσας. Γι αυτό το λόγο άλλωστε προστέθηκε και το κάρφωμα του ΑΜ, για να μη μπορεί να βγαίνει ο ΑΜ και να παίζει απροκάλυπτα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ρόλους που έχουν πληροφορίες και θα είναι λάθος αυτοί να μη μπορούν να αποχωρίσουν επειδή η Μάγισσα εκείνο το βράδυ δολοφόνησε το Μαφιόζο που κάρφωνε. Αν παίζουν τόσο απροκάλυπτα, δε θα πρέπει να τους δίνουμε έστω κι αυτή τη μικρή πιθανότητα να κυκλοφορούν ελεύθεροι καταστρέφοντας το παιχνίδι. Κάνω λάθος; Η μέση λύση που προτείνω εγώ είναι να μην έχει η Μαφία δεύτερη ευκαιρία, αλλά να έχει, εφόσον το επιθυμεί, τη δυνατότητα να επιλέξει και 2ο Μαφιόζο να εκτελέσει το κάρφωμα, εφόσον ο 1ος δολοφονηθεί από τη Μάγισσα. Αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση δολοφονίας από τη Μάγισσα, για την ΑΠ δε χρειάζεται να υπάρχει τέτοια ρύθμιση, να κοιτάξει η Μαφία να στείλει το πιμι στις 12:59:59, όταν και θα είναι σίγουρη ότι δεν έπεσε η ΑΠ σε μέλος της.
Ξέρεις τι δεν μου αρέσει καθόλου με την δεύτερη ευκαιρία; Ο χρόνος. Το να μπορεί η μαφία που δήλωσε κάρφωμα να έχει μία ολόκληρη μέρα(ή και περισσότερο) να το ξανασκεφτεί και να αποφασίσει μου φαίνεται τεράστιο χρονικό διάστημα, στο οποίο μπορούν να αλλάξουν πάρα πολλά. Αν δεν είναι εξαιρετικά δεσμευμένο, θα πρέπει να διαφωνήσω. Τι εννοώ δεσμευμένο; Πρόχειρη εκτίμηση. Να μπορεί να έχει η μαφία δεύτερη ευκαιρία, αλλά μόνο για το ίδιο άτομο που κάρφωσε και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα από την μη εκτέλεση του προηγούμενου(πχ. 1-2 ώρες). Γιατί ναι, πολύ καλά όλα αυτά με το penalty και αυτό είναι το πνεύμα των καρφωμάτων, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια της μαφίας. Μπορεί να ξεφορτωθεί οριστικά ρόλους που μπορεί να της κάνουν μεγάλη ζημιά και χωρίς να είναι πάντα εξόφθαλμο(μία λάθος εκτίμηση πληροφοριοδότη/ντετέκτιβ/ΑΜ κι ένα όνειρο χρειάζεται και κανείς δεν καταλαβαίνει τι έγινε).
Όσο για την δήλωση συμπληρωματικού μαφιόζου, δεν μου αρέσει καθόλου γιατί δεσμεύουμε πολλούς μαφιόζους στην διαδικασία καρφώματος και δεν είναι πάντα εφικτό αυτό.

Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Εδώ δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη, θέλω όμως να διατυπώσω το θέμα λίγο διαφορετικά: θεωρούμε ότι η κάρτα ακυρώνει την ψήφο προς τον παίχτη που ψηφίζεται ή ότι η κάρτα ακυρώνει το δικαίωμα ψήφου στον παίχτη που ψηφίζει; Αν ισχύει το πρώτο, υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στη δημοσκόπηση. Αν ισχύει το δεύτερο, όχι.
Για να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα προς αυτό. Αν ακυρώνει την ψήφο προς ένα άτομο, γιατί δεν μπορεί αυτός που ακυρώθηκε η ψήφος του να ψηφίσει κάποιον άλλον αν θέλει; Γιατί δεν στέκει να ακυρώνεται μόνο η ψήφος προς συγκεκριμένο άτομο και να μην μπορεί να ψηφίσει και κάποιον άλλον. Δεν διαφωνώ με την λογική σου, απλώς την επεκτείνω για να δούμε τι παίζει.

Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Εδώ θα πάρω θέση υπέρ του να μετράει η ιδιότητα και στη δημοσκόπηση. Εκτός του ότι αυτός είναι ο ρόλος του, θα το θέσω κι αυτό λίγο διαφορετικά. Μου φαίνεται πιο σωστό να κρίνει την ισοψηφία ο Δήμαρχος παρά η κληρωτίδα, καθώς αν κι η δημοσκόπηση λήξει σε ισοψηφία, μετά ακολουθεί κλήρωση. Βέβαια, θα μπορούσαμε πάνω σ αυτό, ο Δήμαρχος να κρίνει μόνο τη 2η δημοσκόπηση εφόσον οδηγηθεί σε ισοψηφία κι όχι την 1η.
Σ' αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, επειδή ειδικά στην πορεία του παιχνιδιού, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά σενάρια όπου θα κρινόταν ο νικητής με κλήρωση, όχι μόνο η αποχώρηση μίας ημέρας. Αλλά νομίζω προτιμώ να είναι μέσω της δεύτερης δημοσκόπησης γιατί η απουσία του δημάρχου στην πρώτη προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες...

Ντάξει ρε, πώς κάνεις έτσι;; Το ξέχασα .

Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Θα μπορούσε, για όσο διάστημα παραμένει ενεργός στο παιχνίδι ο ΦανΒ, να έχει κάποιο bonus ο ΑΜ. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάθε 2η μέρα (Δε-Τε-Παρ) να ρωτάει για την ταυτότητα ενός παίχτη, όπως κι ο Ντέτεκτιβ. Κι όταν ο ΦανΒ γίνει φάντασμα, να χάνει αυτό το bonus ο ΑΜ. Έτσι, όχι μόνο θα φοβάται να καρφωθεί, αλλά θα έχει και λόγο να τον προστατεύει και να το θέλει να μείνει και μέχρι αργά στο παιχνίδι. Και θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς η Μαφία θα ψάχνει για κάρφωμα και τα άτομα που προστατεύουν τον ΦανΒ. Και θα είναι στρατηγικής σημασίας το πότε ο ΑΜ θα αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει ο ΦανΒ και να στερηθεί ο ίδιος το bonus που θα έχει αλλά, εφόσον το έχει πάει καλά μέχρι εκείνο το σημείο κι είναι ο τελευταίος επιζών ο ΦανΒ, να ενεργοποιηθεί η ιδιότητά του να δολοφονεί ο ίδιος. Θα το αφήσω να το σκεφτείτε και να το εμπλουτίσετε αν θέλετε, θα πω όμως προκαταβολικά ότι διαφωνώ με την ίδεα ενός Serial Killer, δηλαδή το bonus που θα παίρνει ο ΑΜ να είναι δολοφονία.
Επίσης, για να βοηθηθεί η νίκη του ΑΜ, μπορούμε εύκολα να του εξασφαλίσουμε τις δολοφονίες. Μπορούμε πχ, τα θύματα του ΑΜ να μη σώζονται από κανέναν, είτε είναι Γιατρός, είτε Μάγισσα, είτε Πόρνη. Μόνο το Αλεξίσφαιρο να σώζεται. Δεν είναι ακριβώς κίνητρο, αλλά δεδομένου και το πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να γίνουν καθαρές δολοφονίες σε late game, θα βοηθήσει αρκετά τον ΑΜ να κερδίσει.
Αυτό που λες απλά δεν γίνεται. Δεν μπορεί ο ΑΜ να ξέρει τον ΦανΒ και να μπορεί να ρωτάει για παίκτες, είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα που δεν μπορεί να το έχει κανένας παίκτης. Φαντάσου τώρα ο Ντετέκτιβ να ήξερε από πριν έναν 100% μαφιόζο και μετά να άρχιζε να ψάχνει για την μαφία. Πόσο δύσκολο θα ήταν να τους βρει σχεδόν όλους; Δεν γίνεται ρόλος που έχει de facto πληροφορία από την αρχή του παιχνιδιού να ρωτάει και για άλλους ρόλους. Άσε που ο ΑΜ γνωρίζει ότι αν πάρει θετική απάντηση ξέρει ότι ο παίκτης για τον οποίο ρωτάει ανήκει στην ορίτζιναλ μαφία, γιατί ξέρει ότι αυτός είναι ο ΑΜ! Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να γίνει αυτό είναι αν ο ΑΜ δεν γνωρίζει κανέναν μαφιόζο και παράλληλη κατάργηση του ρόλου το ΦανΒ ή τροποποίησή του(πχ. αν τον βρει ο ΑΜ την νύχτα να αποχωρεί άμεσα). Είπαμε να δώσουμε κάποιο κίνητρο στον ΑΜ, όχι να κάνουμε την νίκη των πολιτών αδύνατη.
Για το θέμα των καθαρών δολοφονιών, θα μπορούσε να γίνει, αλλά πρέπει να το εξετάσουμε πολύ καλά. Διότι αν πχ η μάγισσα κρατήσει την ιδιότητά της και πάει να σώσει θύμα του ΑΜ και αυτό πεθάνει, καταλαβαίνει αυτόματα ότι έχει ενεργοποιηθεί η ιδιότητα του ΑΜ και δεν ξέρω κατά πόσο θέλουμε να συμβαίνει αυτό.


Αρχική Δημοσίευση από dimijim
Δε διαφωνώ με το timeframe. Απλά θα πρέπει να το επεξεργαστούμε σωστά και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάθε πιθανό σενάριο για να αποφύγουμε λάθη που θα φέρουν προβλήματα σε επόμενες ΣΕ.
Δες, η πρόταση που έβαλα στο προηγούμενο ποστ, είναι το τι ισχύει τώρα, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που θεωρώ ιδανικές για να την εξέλιξη του παιχνιδιού. Πιθανώς να χρειάζεται κάποιες προσθήκες ή τροποποιήσεις, ανάλογα και με το που θα καταλήξουμε, αλλά είναι ένα καλό μοντέλο να ξεκινήσουμε. Εσύ γενικά τα ξέρεις, αλλά να κάνω 1-2 σχόλια με διευκρινήσεις.
 • Γιατί οι ρόλοι να δρουν ακριβώς στο τέλος τις διορίας τους; Διότι αν τους βάλουμε να δρουν την στιγμή που φτάνει το πιμι πχ θα έχουμε το πρόβλημα ότι δεν μπορεί να έχει γίνει μία δράση και η δράση που την ακυρώνει να έρχεται μετά και να την δεχτούμε. Πχ. Οι μαφία επιλέγει τον Χ για θύμα και το ίδιο βράδυ ο γιατρός επιλέγει να σώσει επίσης τον Χ. Με το μοντέλο του να γίνεται η δράση την στιγμή που λαμβάνει η ΣΕ το πιμι ο Χ πρέπει να πεθάνει, γιατί ο γιατρός δεν μπορεί να σώσει κάποιον που είναι ήδη φάντασμα! Και όπως φαντάζεστε όλοι δημιουργείται τεράστιο χάος(ο γιατρός θα υποθέσει ότι κοιμάται με πόρνη και όχι ότι δεν πρόλαβε την μαφία). Έτσι θα καταλήξουμε όλες οι δράσεις ρόλων να έρχονται στις 20:10 που ξεκινάει η νύχτα και με μία ΣΕ που ψάχνει δευτερόλεπτα για να δει τι θα γίνει την νύχτα και φυσικά με μία αχρείαστη περιπλοκή του παιχνιδιού που προσθέτει επιπλέον σενάρια στα ήδη πάρα πολλά υπάρχοντα, για το τι συμβαίνει κάθε νύχτα
 • Η σειρά Δήμαρχου, Δικηγόρου, ΔΑ στο πως δρουν στην λήξη της ψηφοφορίας είναι ό,τι τηρείται και τώρα στο παιχνίδι και είναι αυτή που δεν ακυρώνει την δράση κανενός ακόμη και σε περίπτωση που δράσουν όλοι μαζί στην ίδια ψηφοφορία.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

i_lie_us

Διάσημο Μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 804 μηνύματα.

O i_lie_us έγραψε: στις 14:25, 18-08-16:

#306
Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Για να αρχίσουμε να βγάζουμε συμπεράσματα προς αυτό. Αν ακυρώνει την ψήφο προς ένα άτομο, γιατί δεν μπορεί αυτός που ακυρώθηκε η ψήφος του να ψηφίσει κάποιον άλλον αν θέλει; Γιατί δεν στέκει να ακυρώνεται μόνο η ψήφος προς συγκεκριμένο άτομο και να μην μπορεί να ψηφίσει και κάποιον άλλον. Δεν διαφωνώ με την λογική σου, απλώς την επεκτείνω για να δούμε τι παίζει.
Προσωπικά, υπέθετα ότι η ακύρωση ψήφου ταυτίζεται με αφαίρεση δικαιώματος ψήφου εφόσον άπαξ και παίζεται σε κάποιον, δεν έχω δει ποτέ κανέναν να αλλάζει ψήφο προς άλλο άτομο μετά απ' αυτήν.
Αν το σκεφτόμαστε έτσι, λογικό είναι να μην μπορεί το συγκεκριμένο άτομο να ψηφίσει και σε δημοσκόπηση αν αυτή συμβεί εκείνη τη μέρα ειδάλλως να αφαιρείται απλά η δυνατότητα στον παίχτη που έφαγε ακύρωση ψήφου να ψηφίσει τον παίχτη που ήθελε στην κανονική ψηφοφορία και στην δημοσκόπηση αν αυτή ακολουθήσει αλλά να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει οποιοδήποτε άλλο άτομο.
Η πρώτη περίπτωση (δηλαδή αφαίρεση δικαιώματος ψήφου γενικά) που φαίνεται πιο λογική και χρήσιμη η αλήθεια είναι.


Αρχική Δημοσίευση από tsarachaf
Σ' αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, επειδή ειδικά στην πορεία του παιχνιδιού, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά σενάρια όπου θα κρινόταν ο νικητής με κλήρωση, όχι μόνο η αποχώρηση μίας ημέρας. Αλλά νομίζω προτιμώ να είναι μέσω της δεύτερης δημοσκόπησης γιατί η απουσία του δημάρχου στην πρώτη προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες...
Απλά αυτό, πρακτικά, θα φέρει κάποιες παραπάνω δημοσκοπήσεις μάλλον. Οι παίκτες κλαιν, αλλά έξτρα φόρτος για τη ΣΕ
Λογικότερο πάντως μου φαίνεται ο δήμαρχος να κρίνει όλες τις ισοψηφίες, αλλά δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό θέμα και είμαι cool και με αυτό που προτείνετε.

Να επαναφέρω τη μητέρα των θεμάτων (ΑΠ-Τυμβωρυχία) ή είναι too soon?
Συμφωνώ με την κατάσταση προφυλακισμένος που είχε προτείνει ο Δημήτρης λοιπόν. Στο πρώτο πεντάωρο να επιτρέπεται να παιχτεί μόνο η ακύρωση και μετά όλα τ' άλλα.
Ο προφυλακισμένος δεν θα μπορεί να μιλήσει το 5ωρο αυτό και τώρα κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτή η κατάσταση άλλα πράγματα που γίνονται ταυτόχρονα στο παιχνίδι ίσως θέλει κάποια σκέψη.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.

O tsarachaf Do/Νot έγραψε: στις 19:50, 18-08-16:

#307
Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Προσωπικά, υπέθετα ότι η ακύρωση ψήφου ταυτίζεται με αφαίρεση δικαιώματος ψήφου εφόσον άπαξ και παίζεται σε κάποιον, δεν έχω δει ποτέ κανέναν να αλλάζει ψήφο προς άλλο άτομο μετά απ' αυτήν.
Αν το σκεφτόμαστε έτσι, λογικό είναι να μην μπορεί το συγκεκριμένο άτομο να ψηφίσει και σε δημοσκόπηση αν αυτή συμβεί εκείνη τη μέρα ειδάλλως να αφαιρείται απλά η δυνατότητα στον παίχτη που έφαγε ακύρωση ψήφου να ψηφίσει τον παίχτη που ήθελε στην κανονική ψηφοφορία και στην δημοσκόπηση αν αυτή ακολουθήσει αλλά να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει οποιοδήποτε άλλο άτομο.
Η πρώτη περίπτωση (δηλαδή αφαίρεση δικαιώματος ψήφου γενικά) που φαίνεται πιο λογική και χρήσιμη η αλήθεια είναι.
Γενικά, εκτός απ' ότι ποτέ κανείς δεν θεώρησε ότι μπορεί να αλλάξει ψήφο μετά από ακύρωση, το είχαμε και ως άτυπο κανόνα. Αλλά αν θεωρήσουμε ότι ακυρώνεται απλώς η ψήφος προς συγκεκριμένο άτομο τότε θα πρέπει να δεχόμαστε και αλλαγή της ψήφου του παίκτη που η ψήφος του ακυρώθηκε.
Και αυτό στην αρχή του παιχνιδιού δεν έχει πρακτική διαφορά, σε late game όμως μπορεί να αλλάξει τελείως το τοπίο και να κριθούν παιχνίδια από αυτό.

Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Απλά αυτό, πρακτικά, θα φέρει κάποιες παραπάνω δημοσκοπήσεις μάλλον. Οι παίκτες κλαιν, αλλά έξτρα φόρτος για τη ΣΕ
Λογικότερο πάντως μου φαίνεται ο δήμαρχος να κρίνει όλες τις ισοψηφίες, αλλά δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό θέμα και είμαι cool και με αυτό που προτείνετε.


Δες, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει και να μετράει και από την πρώτη δημοσκόπηση, συμφώνησα με τον Δημήτρη για την δεύτερη, διότι πολύ απλα μπορεί να προσφέρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Γενικά το παν είναι να αποφεύγονται οι κληρώσεις, γιατί δεν κάνουν καλό στο παιχνίδι.

Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Να επαναφέρω τη μητέρα των θεμάτων (ΑΠ-Τυμβωρυχία) ή είναι too soon?
Συμφωνώ με την κατάσταση προφυλακισμένος που είχε προτείνει ο Δημήτρης λοιπόν. Στο πρώτο πεντάωρο να επιτρέπεται να παιχτεί μόνο η ακύρωση και μετά όλα τ' άλλα.
Ο προφυλακισμένος δεν θα μπορεί να μιλήσει το 5ωρο αυτό και τώρα κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτή η κατάσταση άλλα πράγματα που γίνονται ταυτόχρονα στο παιχνίδι ίσως θέλει κάποια σκέψη.


Δεν είναι too soon, απλώς αν δεν πέσουν κι άλλες απόψεις στο τραπέζι νομίζω ότι βαλτώνουμε.
Εγώ προσωπικά δεν θα μπω καν στην διαδικασία να συζητήσω μόνο για ΑΠ & Τυμβωρυχία αν συζητάμε μόνο για αυτό. Αν μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε για όλες τις κάρτες(εκτός από την ακύρωση ΑΠ προφανώς) τότε κάτι γίνεται.
Αλλά αν είναι να το πάμε έτσι, τότε εκτός από τις κάρτες δεν πρέπει να μπορεί να δράσει και κανένας ρόλος πάνω στον προφυλακισμένο και φυσικά να μην μπορεί ούτε και να μιλήσει. Ούτε τελευταία λόγια, αυτά μετά την λήξη της διορίας.
Γενικά παγώνει κάποια πράγματα στο παιχνίδι αλλά δεν είναι μεγάλη ζημιά. Πχ. αν είναι ρόλος που δρα το βράδυ, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσει να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, διότι το ίδιο θα γινόταν αν ήταν και φάντασμα.
Αλλά εγώ προσωπικά διαφωνώ γενικά και προτιμώ να μείνει ως έχει, γιατί θεωρώ ότι το παιχνίδι αποστειρώνεται υπερβολικά πολύ έτσι.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Physiognomist

Διακεκριμένο μέλος

Ο Physiognomist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,913 μηνύματα.

O Physiognomist έγραψε: στις 21:14, 15-06-17:

#308
Αν και δεν έχω ξαναπαίξει Παλέρμο πιστεύω πως αν οι συγκάτοικοι παίξουν σωστά μπορούν να βοηθήσουν αρκετά τους πολίτες.Πολύ υποτιμημένοι ρόλοι
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,599 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 22:56, 15-06-17:

#309
Αρχική Δημοσίευση από Dimitris S
Αν και δεν έχω ξαναπαίξει Παλέρμο πιστεύω πως αν οι συγκάτοικοι παίξουν σωστά μπορούν να βοηθήσουν αρκετά τους πολίτες.Πολύ υποτιμημένοι ρόλοι
Δεν σε πιστεύω, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν σήμερα και ευχόμουν στο επόμενο να είμαι συγκάτοικος.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,467 μηνύματα.

H Ερις έγραψε: στις 23:56, 15-06-17:

#310
Πότε θα υπάρξει επόμενο;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,599 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 00:01, 16-06-17:

#311
Αρχική Δημοσίευση από Ερις
Πότε θα υπάρξει επόμενο;
Μάλλον γύρω στον Ιούλιο που θα τελειώσουν κάποια παιδιά την εξεταστική τους. Δεν βλέπω την ώρα.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

i_lie_us

Διάσημο Μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 804 μηνύματα.

O i_lie_us έγραψε: στις 01:22, 16-06-17:

#312
Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield
Δεν σε πιστεύω, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν σήμερα και ευχόμουν στο επόμενο να είμαι συγκάτοικος.
Εσύ θέλεις να γίνεις συγκάτοικος μπας και σε πιστέψει τουλάχιστον ένας άνθρωπος σε κάποιο παιχνίδι και δε φύγεις άρον-άρον
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,565 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε: στις 11:34, 16-06-17:

#313
Η Βάσω είναι ο παίκτης που βγαίνει πάντα πρώτο γύρο;
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,599 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 16:44, 16-06-17:

#314
Αρχική Δημοσίευση από i_lie_us
Εσύ θέλεις να γίνεις συγκάτοικος μπας και σε πιστέψει τουλάχιστον ένας άνθρωπος σε κάποιο παιχνίδι και δε φύγεις άρον-άρον
Χαχαχα όχι γι' αυτό. ΄Εχει αποδειχτεί πως μόνη μου τα κάνω σαλάτα, ίσως αν είχα συγκάτοικο κάτι να γινόταν και να έμενα περισσότερο.

Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Η Βάσω είναι ο παίκτης που βγαίνει πάντα πρώτο γύρο;
΄Οχι και από τον πρώτο βρε Γιάννη, δεύτερο τρίτο βράδυ όμως σίγουρα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimijim (Δημήτρης)

Διάσημο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O dimijim έγραψε: στις 17:06, 16-06-17:

#315
Το επόμενο Παλέρμο έχει ήδη σχεδιαστεί, ΣΕ υπάρχει, θέμα υπάρχει αλλά μας καθυστερούν οι εξεταστικές.
Συμμετοχές θα ανοίξουν περίπου στα μέσα Ιουλίου, όσοι ενδιαφέρεστε να τις περιμένετε τότε.
Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να παίξει κι έχει περιορισμένο πρόγραμμα ή φοβάται ότι θα λείπει την περίοδο των συμμετοχών, ας μου στείλει πιμι.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,565 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε: στις 17:17, 16-06-17:

#316
Εγώ αυτή τη φορά ψήνω να παίξω.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,599 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 17:25, 16-06-17:

#317
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Εγώ αυτή τη φορά ψήνω να παίξω.
Ωραία, χρειαζόμαστε και νέο αίμα.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ερις

Επιφανές Μέλος

H Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 2,467 μηνύματα.

H Ερις έγραψε: στις 22:13, 16-06-17:

#318
Αρχική Δημοσίευση από Claire Rentfield
Μάλλον γύρω στον Ιούλιο που θα τελειώσουν κάποια παιδιά την εξεταστική τους. Δεν βλέπω την ώρα.
Θέλω κι εγώ!
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Claire Rentfield (Βάσω.)

Επιφανές Μέλος

H Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 5,599 μηνύματα.

H Claire Rentfield έγραψε: στις 22:45, 16-06-17:

#319
Ααααχ τι καλά, όλο και περισσότεροι μαζευόμαστε!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Physiognomist

Διακεκριμένο μέλος

Ο Physiognomist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,913 μηνύματα.

O Physiognomist έγραψε: στις 23:00, 16-06-17:

#320
Το ταξιδάκι Παλέρμο είναι λίγο ακριβό,αν γίνει ''μια νύχτα στο Ζούμπερι'' πιθανότατα θα μαι μέσα
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος